HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Φάμελλος: Δεν θα δοθεί άλλη παράταση για τους δασικούς χάρτες

«Δεν θα δοθεί άλλη παράταση για τους δασικούς χάρτες» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, επιση...

«Δεν θα δοθεί άλλη παράταση για τους δασικούς χάρτες» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, επισημαίνοντας ότι η διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 27 Ιουλίου. Μιλώντας στη διημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων του Ερευνητικού Προγράμματος «Πιλοτική Λειτουργία Εθνικού Παρατηρητηρίου Δασικών Πυρκαγιών – ΕπαΔαΠ», ο κ. Φάμελλος χαρακτήρισε κορυφαίο «το εργαλείο της κύρωσης των δασικών χαρτών που βρίσκεται σε εξέλιξη» καθώς, όπως είπε, «συνδέεται απόλυτα η οριοθέτηση, η ανάγνωση και ο χαρακτηρισμός του χώρου, ιδιαίτερα εκείνου του χώρου που υπόκειται στη δασική νομοθεσία με την πρόληψη και τη διαχείριση των πυρκαγιών».

Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε σήμερα από την περιοχή της Χαλκιδικής, «δήμαρχοι αρνούνται να συναινέσουν και να στείλουν τα στοιχεία των δασικών χαρτών, κάτι που δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα σε περιουσίες πάρα πολλών ανθρώπων στη Χαλκιδική».

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν αξιοποιούνται εργαλεία που ο νομοθέτης έδωσε ακόμα και σε μια οριακή συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τις οικιστικές πυκνώσεις, κάτι που θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην περιοχή κατοικίας. Σε κάθε περίπτωση εμείς θέλουμε να λύσουμε υπό την αιγίδα του ΣτΕ το θέμα των οικιστικών πυκνώσεων με κοινά εργαλεία, πολεοδομικά και δασικά», τόνισε ο κ. Φάμελλος. Μίλησε, παράλληλα, για προσπάθεια αποτύπωσης των χρήσεων και της κανονικότητας και έκανε λόγο για «περίεργο αντάρτικο» από την πλευρά των δήμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.