HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Θρίαμβος Μακρόν στις Γαλλικές εκλογές

Kαθολική επικράτηση του  La Republique en marche (LREM)  του κόμματος του Εμανουέλ Μακρόν στις γαλλικές βουλευτικές εκλογές δίνουν τα απ...

Kαθολική επικράτηση του  La Republique en marche (LREM)  του κόμματος του Εμανουέλ Μακρόν στις γαλλικές βουλευτικές εκλογές δίνουν τα αποτελέσματα του α' γύρου των γαλλικών βουλευτικών εκλογών καθιστώντας τον νέο πρόεδρο της Γαλλίας απόλυτο κυρίαρχο στην πολιτική σκηνή της χώρας.
Το κόμμα του και οι σύμμαχοί του, το MoDem του Μπαϊρού έχουν συγκεντρώσει 31,4% στον πρώτο γύρο  σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών τα οποία βασίζονται στο 81% των καταμετρημένων ψήφων.
Το κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν θα ξεπεράσει άνετα τους 400 βουλευτές, γεγονός πρωτοφανές. Με τον τρόπο αυτό ο πρόεδρος της Γαλλίας δεν θα χρειάζεται να κάνει συμφωνίες με την Δεξιά ή την Αριστερά για να ψηφίσει τους νόμους, ούτε ακόμη και με το κεντρώο κόμμα MoDem με το οποίο συνασπίστηκε προεκλογικά.
Στις δηλώσεις του αμέσως μετά το εκλογικό αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των βουλευτικών εκλογών ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ διαβεβαίωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις που θέλει να υλοποιήσει η κυβέρνηση έχουν πλέον λαϊκή εντολή.
Το  Σοσιαλιστικό Κόμμα, το οποίο ήλεγχε τη μισή απερχόμενη Εθνοσυνέλευση, θα καταρρεύσει συγκεντρώνοντας γύρω στις 15 έως 40 έδρες, δηλαδή ακόμη λιγότερες από τις 57 της μεγάλης ήττας του 1993.
Η δεξιά, η οποία ήλπιζε στην αρχή της προεκλογικής εκστρατείας να στερήσει την πλειοψηφία από τον νέο πρόεδρο Μακρόν, θα συγκεντρώσει συνολικά 80 έως 132 βουλευτές των Ρεπουμπλικάνων (LR) και του UDI. Ενα μέρος εξ αυτών αναμένεται ότι θα υποστηρίξει τελικά την προεδρική πλειοψηφία.
Το Εθνικό Μέτωπο (FN), έναν μήνα μετά την επίδοση ρεκόρ στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, εκτιμάται ότι θα συγκεντρώσει μόνο 1 έως 10 έδρες έναντι 2 που είχε στην προηγούμενη Εθνοσυνέλευση, με μια επίδοση 13% έως 14%, που απέχει πολύ από το σκορ της Μαρίν Λεπέν στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών (21,30%).
Για το FN είναι μια απογοήτευση: το όριο των 15 βουλευτών για να μπορεί να σχηματίσει μια κοινοβουλευτική ομάδα είχε αποτελέσει από καιρό τον ελάχιστο στόχο. Στις προεδρικές εκλογές, η ηγέτης του Εθνικού Μπετώπου είχε πράγματι ξεπεράσει το 50% σε 45 περιφέρειες κατά τον δεύτερο γύρο.
Η Ανυπότακτη Γαλλία του Ζαν-Λικ Μελανσόν θα λάβει από την πλευρά της 10 έως 23 έδρες, του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος (PCF) περιλαμβανομένου.
Η  αποχή κονιορτοποιεί το προηγούμενο ρεκόρ σε πρώτο γύρο, που είχε γίνει το 2012 (42,8%, μετά 44,6% στον δεύτερο γύρο).


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.