HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πατούλης: Η αλλαγή του εκλογικού συστήματος δεν είναι προτεραιότητα για τους Δήμους

Την ελπίδα, η σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο υπουργείο Εσωτερικών, «να αποτελέσει την ευκαιρία για να αλλάξουν στάσ...

Την ελπίδα, η σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο υπουργείο Εσωτερικών, «να αποτελέσει την ευκαιρία για να αλλάξουν στάσεις και συμπεριφορές και να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος για τη μεταρρύθμιση του κράτους και της αυτοδιοίκησης» εκφράζει σε γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την αυτοδιοίκηση, «ανεβάζουν ψηλά τον πήχη των προσδοκιών μας όσον αφορά το περιεχόμενο της μεταρρύθμισης που πρέπει να γίνει» στο θεσμό.

Υπογράμμισε ότι «η πατρίδα χρειάζεται μια ουσιαστική πολιτική αλλαγή, σε πρόσωπα, συμπεριφορές, ιδέες νοοτροπίες» και «Σχέδιο Εθνικής Ανασυγκρότησης», τονίζοντας ότι η ΚΕΔΕ «δηλώνει για μια ακόμη φορά παρών στην εθνική προσπάθεια».

Επίσης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ καλεί τον πρωθυπουργό να γίνει πράξη η δήλωσή του, ότι «τίποτε δεν μπορεί να είναι όπως παλιά». «Μέχρι σήμερα» επισημαίνει ο κ. Πατούλης, «η συμπεριφορά του κ. Σκουρλέτη απέναντι στην ΚΕΔΕ και οι υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί του απέναντι στους αιρετούς δημάρχους, είναι μια “συμπεριφορά από τα παλιά”. Δεν είμαστε ούτε “βλαχοδήμαρχοι”, ούτε “αφελείς”, ούτε “πασάδες στα Γιάννενα”».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού προκύπτει ότι «η νομοθετική πρωτοβουλία που ανέλαβε το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση για να επιλύσει το πρόβλημα των συμβασιούχων, είχε πολλά νομοτεχνικά και συνταγματικά κενά» καθώς και ότι «τίθεται ως προτεραιότητα στην μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, η αλλαγή του εκλογικού συστήματος και η εφαρμογή της απλής αναλογικής από τις επόμενες δημοτικές εκλογές».

Αντίθετα, για την ΚΕΔΕ, σημειώνει, «η αλλαγή του εκλογικού συστήματος δεν είναι προτεραιότητα» αλλά «η διασφάλιση της κυβερνησιμότητας των Δήμων, η οικονομική και λειτουργική τους αυτοτέλεια». Επίσης, υπενθυμίζει ότι η ΚΕΔΕ «έχει παρουσιάσει αναλυτικές, ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες πολιτικές προτάσεις» τόσο για την αλλαγή του Καλλικράτη, όσο και για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρα μας και την ενίσχυση του τοπικού κοινωνικού κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.