HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

73η επέτειος Ολοκαυτώματος του Αγ. Δημητρίου Λακωνίας με ομιλητή το Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Λαζουρά

Εβδομήντα τρία χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα Κυριακή, 4 Ιουνίου, από το Ολοκαύτωμα του χωριού Άγιος Δημήτριος Ζάρακα Λακωνίας. Πρόκειτ...

Εβδομήντα τρία χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα Κυριακή, 4 Ιουνίου, από το Ολοκαύτωμα του χωριού Άγιος Δημήτριος Ζάρακα Λακωνίας.
Πρόκειται για την «μαύρη επέτειο» της 4ης Ιουνίου 1944, όταν εκτελέστηκαν 21 άνθρωποι -ανάμεσά τους και ένα μωρό- ως αντίποινα των Γερμανών κατακτητών για τη δολοφονία του Φραντς Κρεχ και της συνοδείας του στους Μολάους.
Κεντρικός ομιλητής στην σημερινή εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και Πρόεδρος του Δικτύου Μαρτυρικών πόλεων και χωριών της Ελλάδας κ. Γιώργος Λαζουράς. 
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων μετά το πέρας των εκδηλώσεων δήλωσε: «Σήμερα αποδώσαμε φόρο τιμής στα θύματα του Ολοκαυτώματος στον Αγίο Δημητρίο Ζάρακα, Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, προσκεκλημένος του καλού φίλου Δημάρχου, Γιάννη Γρυπιώτη και του καλού φίλου και συμφοιτητή Αντιδημάρχου Ηλία Παναγιωτακάκου. Ο Άγιος Δημήτριος Ζάρακα, γνωστό ανταρτοχώρι της Λακωνίας, πλήρωσε στις 4 Ιουνίου 1944, την αντιστασιακή και ανυπότακτη δράση των κατοίκων του,κατά των Γερμανών, ναζί,κατακτητών,με 21 νεκρούς,μικρά παιδιά,γυναίκες και γέροντες. Η αντιμετώπιση, η προσοχή στην ομιλία μου, η ευγένεια και ο σεβασμός στο πρόσωπό μου και δί εμού, στο μαρτυρικό Δήμο Καλαβρύτων, που εκπροσωπώ, των Αρχών, των Φορέων και των Κατοίκων του Αγίου Δημητρίου και του Δήμου Ευρώτα,ήταν συγκινητική. Φίλοι, Δήμαρχε και Αντιδήμαρχε σας ευχαριστώ από καρδιάς και δί υμών, ευχαριστώ τους, σεβαστούς ιερείς, τους συνεργάτες σας, όλες τις λοιπές Αρχές που παραβρέθηκαν,το βουλευτή και πρώην υπουργό Θανάση Δαβάκη, την Αντιδήμαρχο Αθηναίων Εύα Κοντοσταθάκου και τους κατοίκους του Αγίου Δημητρίου,που συμμετείχαν στην εκδήλωση και παρακολούθησαν την ομιλία μου.»






Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.