HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΛΥΚΟΥΡΙΑ: Πρακτικό Συνεδρίασης Τοπικού Συμβουλίου 23/06/2017

Μετά από πρόσκληση του προέδρου κ. Σοφοκλή Κοντογιάννη, συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Λυκούριας στις 23/06/2017 και ώρα...

Μετά από πρόσκληση του προέδρου κ. Σοφοκλή Κοντογιάννη, συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Λυκούριας στις 23/06/2017 και ώρα 22:30 στην αίθουσα Θανάση Σβίγγου, έχοντας πλήρη απαρτία.
Κατά την έναρξη της συνεδριάσεως ο πρόεδρος ενημέρωσε το τοπικό συμβούλιο για τα εξής θέματα:
Για τον αισχρό τρόπο που κάποιοι ή κάποιος επέλεξαν να θανατώσουν σκύλους του χωριού, με φόλες που μόνο αυτοί ξέρουν να χειρίζονται.
Την αδυναμία αντικατάστασης του αμιαντοσωλήνα ( 100 μέτρα ) του δικτύου ύδρευσης, στην γειτονιά «Καϊτσα» από την Δ.Ε. Κλειτορίας. (κόστος 650 ευρώ).
Την γνωστοποίηση από την κα. Ελένη Χουτοπούλου-Στούρα για την ατελή σύνταξη - μελέτη - τοπογραφία, και κατάθεση της ένστασης για τους δασικούς χάρτες, στους συγχωριανούς μας , την οποία θερμά ευχαριστούμε.
Την άμεση διόρθωση του κεντρικού αγωγού του δικτύου υδρεύσεως «Τριανταφυλλιάς» από τον Αντιδήμαρχο κο. Βασίλη Καρρά και τον πάντα πρόθυμο και αποτελεσματικό, ημέρα και νύκτα, κ. Χρήστο Σμέρο, τεχνικό συντήρησης της υδρεύσεως της Δ.Ε. Κλειτορίας.
Την ανάθεση από 01/07/2017 καθαρισμού του χωριού στην κα. Αλεξάνδρα Δαραβέλα
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν:
Αιτήσεις κατοίκων ( απόφαση Νο 36/2017 ).
Αίτηση Γεωργίου Η. Μαγκλάρα και λοιπών κατοίκων για την έλλειψη βαλβίδων καθαρισμού του δικτύου ύδρευσης.
Το τοπικό συμβούλιο αποφάσισε όπως σε συνεργασία με τον κ. Χρήστο Σμέρο τοποθετήσει βαλβίδες καθαρισμού στον τερματισμό των σωληνώσεων σε κάθε γειτονιά.
Τέλη κοιμητηρίου ( απόφαση Νο 37/2017 ).
Το τοπικό συμβούλιο θεωρεί υπερβολική την αύξηση του παγίου τέλους του Κοιμητηρίου από 20 σε 40 ευρώ για το έτος 2017 και συνιστά στους συγχωριανούς μας, να μην πληρωθεί η επί πλέον επιβάρυνση, έως ότου ο Δήμος Καλαβρύτων αποφασίσει - διορθώσει, για την αντικειμενική χρέωση των τελών του κοιμητηρίου. Καθίσταται γνωστόν ότι όσον αφορά στο κοιμητήριο της Λυκούριας:
α. Το οικόπεδο ήταν δωρεά ( Ιωάννης Μούσιος )
β. Η διαμόρφωση του κοιμητηρίου, η ανέγερση του Ιερού Ναού και η περίφραξή του ήταν δωρεά. ( Δημήτριος Τούζιος και Σύλλογος Λυκουριωτών Σικάγου )
γ. Η συντήρηση γίνεται μια φορά τον χρόνο ( Μάιος ), από την Δ.Ε. Κλειτορίας και τουλάχιστον 5-6 φορές από το τοπικό συμβούλιο.
δ. Όλοι οι τάφοι είναι διπλοί, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων ( τριπλοί ), σε σύντομο χρονικό διάστημα ολοκληρώνεται η ηλεκτρονική καταγραφή για την απόλυτη εκτίμηση της χωροθέτησης.
Ο Πρόεδρος Το μέλος
Κοντογιάννης Σοφοκλής Ροδάκης Ιωάννης Σβίγγος Αθανάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.