Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Συνεταιρισμός Καλαβρύτων: Μερίδα βιομηχανιών αυθαιρετούν σε βάρος της ελληνικής αιγοπροβατοτροφίας

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων με την οποία καταγγέλλει πρακτικές ορισμένων βιομηχανιών, οι οπ...

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων με την οποία καταγγέλλει πρακτικές ορισμένων βιομηχανιών, οι οποίες αυθαιρετούν σε βάρος της ελληνικής αιγοπροβατοτροφίας, οι οποίες επικαλούνται τον ανταγωνισμό και τις αθρόες εισαγωγές αιγοπρόβειου γάλακτος μειώνουν συστηματικά τις ήδη συμφωνημένες τιμές με τους παραγωγούς και καλεί την πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της. 
Η Ανακοίνωση που υπογράφει ο Πρόεδρος κ. Παύλος Σατολιάς έχει ως εξής: 
Το τελευταίο διάστημα, γίναμε αποδέκτες κακών ειδήσεων για τις τιμές του αιγοπρόβειου γάλακτος. Κτηνοτρόφοι-συνάδελφοι, μας ενημέρωσαν για τις απαράδεκτες ενέργειες ορισμένων βιομηχανιών, οι οποίες αυθαιρετούν σε βάρος της ελληνικής αιγοπροβατοτροφίας, οι οποίες επικαλούνται τον ανταγωνισμό και τις αθρόες εισαγωγές αιγοπρόβειου γάλακτος μειώνουν συστηματικά τις ήδη συμφωνημένες τιμές με τους παραγωγούς. Είναι φανερό ότι η κτηνοτροφική κοινότητα απέναντι σε τέτοιου είδους μονομερείς ενέργειες δεν μπορεί να αντιδράσει, δεδομένου ότι είναι αδύνατο να επαναδιαπραγματευτεί ή να συνεργασθεί - εν μέσω μάλιστα της γαλακτοκομικής περιόδου -με άλλη εταιρεία, με αποτέλεσμα να αποτελεί «βορά» των μονομερών αποφάσεων των βιομηχανιών. 
Οι εν λόγω ενέργειες παραβιάζουν τις πάγιες πρακτικές των συμφωνημένων παραδόσεων γάλακτος και τιμών, αντιβαίνουν στα εμπεδωμένα για δεκαετίες συναλλακτικά ήθη στο αιγοπρόβειο γάλα, δεν προασπίζουν την φέτα και τα άλλα προϊόντα ΠΟΠ και δημιουργούν τεράστια οικονομικά προβλήματα στην αιγοπροβατοτροφία, συμβάλλοντας στην ακόμη μεγαλύτερη συρρίκνωσή της. 
Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις εισαγωγές τεραστίων ποσοτήτων αιγοπρόβειου γάλακτος, που όπως καταγγέλθηκε άγγιξαν τους 50.000 τόνους αντιλαμβάνεται κανείς την τεράστια ζημιά που θα προξενήσουν στον παραγωγικό και μεταποιητικό μας τομέα, με ότι επιπτώσεις αυτό συνεπάγεται για τα ΠΟΠ τυροκομικά προϊόντα μας. Η εισαγωγή φθηνού γάλακτος κυρίως από χώρες των Βαλκανίων, που κατά κύριο λόγο χρησιμοποιείται για την παρασκευή φέτας και άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων «ελληνικής ταυτότητας», αποτελεί καθαρή «κερδοσκοπία» σε βάρος των κτηνοτρόφων και «καραμπινάτη» παραπλάνηση του καταναλωτή. 
Είναι φανερό ότι τα γεγονότα αυτά, δεν δημιουργούν τις προϋποθέσεις προάσπισης και ουσιαστικής κατοχύρωσης της φέτας σε διεθνές επίπεδο και η κτηνοτροφία μας με αυτό τον τρόπο θα συρρικνωθεί, αφού το αιγοπρόβειο γάλα ελληνικής προέλευσης δεν θα ανταποκρίνεται στη διεθνή ζήτηση της μοναδικότητας της φέτας. Για άλλη μια φορά «βγάζουμε τα μάτια μας», μόνοι μας !!! 
Η πολιτεία στη συγκεκριμένη περίπτωση, πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να συμβάλει στην άρση αυτών των πρακτικών, έτσι ώστε να αποκατασταθεί άμεσα η οικονομική ζημιά που υφίστανται τόσο οι αιγοπροβατοτρόφοι, όσο και οι καταναλωτές. 
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. 
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΤΟΛΙΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.