HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Το ICOM τίμησε το Δ. Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος (ΦΩΤΟ)

Στην κατάμεστη αίθουσα της πρώην μαθητικής εστίας Καλαβρύτων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Μαΐου, εκδήλωση προς τιμήν του Δημοτικ...


Στην κατάμεστη αίθουσα της πρώην μαθητικής εστίας Καλαβρύτων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Μαΐου, εκδήλωση προς τιμήν του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρύτων το οποίο, στα πλαίσια του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, έχει επιλεγεί από το ICOM ως το τιμώμενο Μουσείο για το 2017.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος του ICOM κα. Αλεξάνδρα Μπούνια, η εκπρόσωπος της Υπουργού Πολιτισμού κας Κοινιόρδου κα  Βλαζάκη, η εκπρόσωπος του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος" κα Ελίνα Κλαριδοπούλου, ο Βουλευτής Αχαΐας κ. Ιάσονας Φωτήλας, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Παναγόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων κος Δημήτρης Κοντογιάννης, ο τέως Υπουργός κος Θωμάς, οι τέως Βουλευτές κα Κανελλοπούλου και κος Παπαδόπουλος, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Ένωσης θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος κος Ερμείδης, η Γενική Γραμματέας της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης κα Πράγια και η κοσμήτωρ κ Χρονοπούλου, από την Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας η κα Μπίρμπα, μέλη του ICOM, η εκπαιδευτική κοινότητα των Σχολείων Καλαβρύτων, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πολλοί άλλοι.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων που στον χαιρετισμό έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή στην δημιουργία του, τον τρόπο διοίκησή του, τονίζοντας οτι επι θητείας του άλλαξε τον δομικό πλαίσο που μέχρι τότε ο εκάστοτε Δήμαρχος ήταν και Πρόεδρος του Μουσείο, ορίζοντας Πρόεδρο τον κο Χρίστο Φωτεινόπουλο και άλλους εκλεκτούς της Καλαβρυτινής κοινωνίας μέλη του Δ.Σ., πάντα, όπως τόνισε, στα πλαίσια της αρραγούς και ισχυρής σχέσης με το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου. Αναφέρθηκε επίσης στην οικονομική στήριξη της λειτουργίας του, μέσα από τα πενιχρά οικονομικά του Δήμου, στην στήριξη των δωρητών και χορηγών αλλά και του Υπουργείου Πολιτισμού, που όμως, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, δεν είναι πλέον η ενίσχυση από το Υπουργείο αυτή που θα έπρεπε.       
Κεντρικός ομιλητής ο ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κος Πασχάλης Κιτρομηλίδης, ο οποίος καθήλωσε το ακροατήριο με την εμπεριστατωμένη εξαιρετική ομιλία του. (θα έχουμε την ευκαιρία να την δημοσιεύσουμε).
Δεύτερος ομιλητής ο Πρόεδρος του ΔΜΚΟ κ. Χρίστος Φωτεινόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία του Μουσείου, τονίζοντας χαρακτηριστικά οτι "στεγάζεται σ εναν χώρο τραυματικής μνήμης, σ ένα χώρο  εγκλεισμού και αγωνίας και που σήμερα έχει μετατραπεί σ ενα χώρο, γόνιμης συγκίνησης και παραγωγικού στοχασμού, σενα χώρο ειρήνης και συναδέλφωσης".
Χαιρετισμούς απηύθυναν, η Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος του ICOM κα. Αλεξάνδρα Μπούνια, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κα  Βλαζάκη, η εκπρόσωπος του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος" κα Ελίνα Κλαριδοπούλου, 
Την εκδήλωση διάνθισε μουσικά η χορωδία μαθητών του Δημοτικού και Γυμνασίου Καλαβρύτων (επιλογή και διδασκαλία κας Πηνελόπης Τσουρουτή) με μουσικά κομμάτια που προλόγισε η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου κα Αναστασία Φλογερά.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την Φιλαρμονική του Δήμου Καλαβρύτων και ακολούθησε μικρή δεξίωση στο χώρο της Εστίας.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 20/5 με την ξενάγηση στους χώρους του Μουσείου που έκανε ο ίδιος ο Δήμαρχος κός Λαζουράς.

ρεπορτάζ για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Νίκος Κυριαζής 
    




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.