Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Νίκος Νικολόπουλος: Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σημάδεψε παντοιοτρόπως την πολιτική ιστορία της χώρας

Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, για την απώλεια του Κωνσταντίνου Μητσοτά...

Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, για την απώλεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Έφυγε ο τελευταίος των παραδοσιακών πολιτικών που σημάδεψαν παντοιοτρόπως την πολιτική ιστορία της χώρας τον περασμένο αιώνα.
Η διαδρομή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη επί 6 δεκαετίες στον κοινοβουλευτικό βίο του τόπου φανερώνει, αν μη τι άλλο, ότι ήταν μια ξεχωριστή πολιτική προσωπικότητα, που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα, το οποίο θα κριθεί ψύχραιμα- και αφού συντρέξει η αναγκαία προϋπόθεση της απόστασης του χρόνου- από τον ιστορικό του μέλλοντος.
Ο Μητσοτάκης της Εθνικής αντίστασης, των φιλελεύθερων ιδεών, της κοινοβουλευτικής συνέπειας και των διπλωματικών δεξιοτήτων ενέπνευσε ένα μεγάλο κομμάτι του Ελληνικού λαού, το οποίο του εμπιστεύτηκε την πρωθυπουργία της χώρας, που απώλεσε άδοξα το 1993 εξ’ αιτίας του ρήγματος, το οποίο προκάλεσε στη ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς.
Θα θυμόμαστε και θα τιμάμε την μνήμη του πρώην Πρωθυπουργού και επίτιμου Προέδρου της ΝΔ για το όποιο μέγεθος της προσφοράς του στον τόπο, κατά την μακρά και ταραχώδη διαδρομή του.
Με νοσταλγία δε, θα θυμάμαι ότι το 1989 με επέλεξε για το ψηφοδέλτιο νίκης και τότε εξελέγην για πρώτη φορά βουλευτής της ΝΔ του 48% πρώτος σε σταυρούς προτίμησης Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας.
Στον Κυριάκο, στη Ντόρα και στην οικογένεια του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλληπητήρια».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.