HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Παρουσία Καλαβρυτινών οι εκδηλώσεις στο Λεβίδι για τον Στριφτόμπολα και της μάχης Λεβιδίου (ΦΩΤΟ)

Κορυφώθηκαν σήμερα στο Λεβίδι Αρκαδίας οι εκδηλώσεις για την πρώτη νικητήρια μάχη των Ελλήνων κατά των Τούρκων που δόθηκε στο Λεβίδι στ...

Κορυφώθηκαν σήμερα στο Λεβίδι Αρκαδίας οι εκδηλώσεις για την πρώτη νικητήρια μάχη των Ελλήνων κατά των Τούρκων που δόθηκε στο Λεβίδι στις 14 Απριλίου του 1821. 
με εκδηλώσεις προς τιμήν των Ηρώων της Μάχης του Λεβιδίου, στον ανδριάντα του Κερτεζίτη Αναγνώστη Στριφτόμπολα στην κεντρική πλατεία Λεβιδίου.
Στις εκδηλώσεις στο Λεβίδι παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γ. Λαζουράς  ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων κ. Δ. Κοντογιάννη ο βοηθός Δημάρχου κ. Ν. Μαγκαφάς. Εκ μέρους της Κέρτεζης, γενέτειρας του αγωνιστή, η κ. Γεωργία Χασαποπούλου. Μαΐου Οι εκδηλώσεις σήμερα περιελάμβαναν επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από την υποθηκοφύλακα Ορχομενού, κ. Παναγιώτα Ξύδη.
Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του Μνημείου των Πεσόντων, κατάθεση στεφάνων και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Τέλος, προς τιμήν των ηρώων παρέλασαν οι μαθητές και αντιπροσωπείες συλλόγων, έγινε η απονομή των επάθλων στους νικητές των Αγώνων Θυσίας, και ακολούθησε χορός από τους μαθητές, τον Χορευτικό Όμιλο Λεβιδίου «Αρκαδιανή» και τον Χορευτικό Όμιλο «Κέρτεζης».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.