HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τραγωδία από εκτροχιασμό τρένου στη Θεσσαλονίκη

Δύο άνθρωποι, 50 και 39 ετών, έχασαν τη ζωή τους από τον εκτροχιασμό της επιβατικής αμαξοστοιχία του ΟΣΕ στην περιοχή Άδενδρο Θεσσαλονίκ...

Δύο άνθρωποι, 50 και 39 ετών, έχασαν τη ζωή τους από τον εκτροχιασμό της επιβατικής αμαξοστοιχία του ΟΣΕ στην περιοχή Άδενδρο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία νωρίτερα είχε κάνει λόγο για 4 νεκρούς.
Από τον φοβερό εκτροχιασμό τραυματίστηκαν ακόμη 12 άτομα που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου και στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για δύο πολυτραυματίες, έναν διασωληνωμένο σε σοβαρή κατάσταση, και άλλα εννέα άτομα που έχουν τραυματιστεί ελαφρά.
Το χρονικό της τραγωδίας
Η αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη με 70 επιβάτες και 5 άτομα προσωπικό, και είχε ξεκινήσει στις 16.18.
Φτάνοντας στην περιοχή Άδενδρο Θεσσαλονίκης, στις 21.40, κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες, τα 5 βαγόνια της αμαξοστοιχίας εκτροχιάστηκαν, με τη μηχανή να "καρφώνεται" και να διαπερνά παρακείμενο κτίσμα του ΟΣΕ που βρίσκεται κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές.
Στο κτίσμα αυτό ζούν τρεις αλλοδαποί οι οποίοι βρίσκονταν μέσα εκείνη την ώρα. Οι άνθρωποι ευτυχώς άκουσαν τον θόρυβο και πρόλαβαν κυριολεκτικά στο παρά πέντε να γλιτώσουν από βέβαιο θάνατο πηδώντας έξω από το κτίσμα.

Η ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ:
«Σήμερα 13/5/17  και ώρα 21:45 η αμαξοστοιχία I/C 58 με 70 επιβάτες που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη εκτροχιάστηκε λίγο έξω από το σταθμό Άδενδρο για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.
Τέσσερις νεκροί επιβάτες και πέντε τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας (μηχανοδηγός) σοβαρά, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του δυστυχήματος. Συνεχίζονται οι προσπάθειες απεγκλωβισμού.
Στο σημείο έχουν σπεύσει από τη πρώτη στιγμή συνεργεία του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ και της αστυνομίας τα οποία μετέφεραν τους επιβάτες και μέλη του προσωπικού σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.
Επίσης άμεσα κινητοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός και δυο κρατικά νοσοκομεία τέθηκαν σε επιφυλακή.
Άμεσα αναχώρησαν από την Αθήνα με εντολή του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστου Σπίρτζη οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι του ΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ, προκειμένου να συντονίσουν τις απαραίτητες ενέργειες για τη μεταφορά των επιβατών και το άνοιγμα της γραμμής η οποία έχει προσωρινά κλείσει».




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.