HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΦΙΛΙΑ: Με λαμπρότητα η εορτή του Αγ. Αθανασίου στο ιστορικό Μοναστήρι

Με λαμπρότητα η εορτή του Αγ. Αθανασίου στο ιστορικό Μοναστήρι. Πλήθος κόσμου έχει κατακλύσει το μοναστήρι και παρακολουθεί την λειτου...

Με λαμπρότητα η εορτή του Αγ. Αθανασίου στο ιστορικό Μοναστήρι. Πλήθος κόσμου έχει κατακλύσει το μοναστήρι και παρακολουθεί την λειτουργία. Της Θείας Λειτουργίας πρωτοστατεί ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων, πατήρ Ευσέβιος, συμπαραστεκούμενος ιερέων της περιοχής. Συγκινητική είναι η παρουσία του κόσμου που κατέκλυσε την ιστορική ιερά Μονή Αγ. Αθανασίου και ακόμα πιο συγκινητική είναι η προσπάθεια των Φιλιωτών να κρατήσουν ζωντανή την ιερά μονή (Σύλλογος Φιλιωτών, Όμιλος φίλων Ιεράς Μονής, κάτοικοι των Φιλίων και απανταχού Φιλιώτες).
Αξίζει να σημειωθεί οτι ο βυζαντινός χορός του συμπατριώτη μας καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αθανασίου Βουρλή, πρόσφερε μια ξεχωριστή μουσική πανδαισία στον ιερό αυτό χώρο. Στο τέλος προσφέρθηκαν γλυκά και πλούσια εδέσματα από την αδελφότητα Φιλιωτών. 
Να σημειώσουμε ότι το μοναστήρι υπέστη δύο μεγάλες καταστροφές. Η πρώτη στις 15 Ιουλίου του 1826 όταν και επυρπολήθει από τον Ιμπραήμ και η δεύτερη στις 18 Σεπτεμβρίου του 1943 όταν και επυρπολήθει από τους Γερμανούς.
Γιαυτό και η προσπάθεια αυτή αξίζει πολλών συγχαρητηρίων και την στήριξη όλων μας. 






Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.