HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Η φωτογραφία του Κωνστάντιου Χρόνη στον σταθμό του Οδοντωτού

Με μια λιτή γιορτή για την ιστορία του Οδοντωτού συνεχίστηκαν το Σάββατο 20 Μαΐου οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο των γιορτών “Εν Συρμώ”, που ...

Με μια λιτή γιορτή για την ιστορία του Οδοντωτού συνεχίστηκαν το Σάββατο 20 Μαΐου οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο των γιορτών “Εν Συρμώ”, που διοργανώνει η ΔΗΚΕΠΑ με τη συνεργασία των Δήμων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων.
Στην αίθουσα αναμονής στον σταθμό του Οδοντωτού παρουσιάστηκε η έκθεση έκθεση των έργων των φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών με θέμα τον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο και το φαράγγι του Βουραϊκού
Παράλληλα έγιναν και τα αποκαλυπτήρια φωτογραφίας του αείμνηστου Αρχιμανδρίτη της Μητροπόλεως Καλαβρύτων και μετέπειτα Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως Κωνστάντιου Χρόνη, που όπως σημειώνεται στην επιγραφή κάτω από την φωτογραφία, συνέβαλε ώστε να μην ανατιναχθεί ο Οδοντωτός στα χρόνια της κατοχή. Όπως τόνισε ο ανιψιός του Ανδρέας Χρόνης, ο αείμνηστος Κωνστάντιος, ο έτρεχε άλλοτε στον αρχηγό των ανταρτών και άλλοτε στον Γερμανό διοικητή, ικετεύοντας για τη διαφύλαξη της σιδηροδρομικής γραμμής από τη δολιοφθορά και την ασφαλή μεταφορά των τροφίμων, καθώς είχε ορισθεί από τον Ερυθρό Σταυρό επικεφαλής για τη σωστή διανομή τους. 
Παρόντες στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κος Γιώργος Λαζουράς, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Χουλιάρας, ο βοηθός Δημάρχου Νίκος Μαγκαφάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος κ. Χρήστος Φωτεινόπουλος, η πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ Μαρία Τσουκαλά και τα μέλη του Δ.Σ., Μαρία Παπαγεωργίου και Κατερίνα Σπανού καθώς και τον πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Οδοντωτού Γιάννης Καραπαναγιώτης.
Τόσο ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, όσο και η Μαρία Τσουκαλά, τόνισαν την αξία του Οδοντωτού για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και έδωσαν ραντεβού στις επόμενες εκδηλώσεις,
Αμέσως μετά όσοι παραβρέθηκαν στα αποκαλυπτήρια είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις μουσικές επιλογές της Φιλαρμονικής Καλαβρύτων.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.