Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΙΣΣΑ: Τοπική κοινωνία και Δημοτικό Συμβούλιο αντιδρούν στην δημιουργία Λατομείου

Αρνητική ήταν η θέση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων σχετικά με το αίτημα της εταιρείας "Αχαϊκά Λατομεία Α.Ε." να δημιουργ...

Αρνητική ήταν η θέση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων σχετικά με το αίτημα της εταιρείας "Αχαϊκά Λατομεία Α.Ε." να δημιουργήσει λατομείο μαρμάρων έκτασης 45.000 τ.μ. δίπλα από τον κεντρικό δρόμο στη θέση "κοπρολάγγαδο" στην Τ.Κ. Πλατανιώτισας. 
Το Δημοτικό Συμβούλιο άκουσε τις θέσεις της τοπικής κοινότητας που κατέθεσε ο εκπρόσωπός της της κ. Παναγιώτης Δορλής και συμφώνησε οτι ένα τέτοιο λατομείο θα δημιουργήσει τεράστια περιβαντολογικά κυρίως προβλήματα. 
Η αρνητική θέση του Δημοτικού συμβουλίου για την δημιουργία του λατομείου, δεν είναι δεσμευτική,, αλλά έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα με την απόφαση δημιουργίας του, η όχι, να είναι στα χέρια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Να σημειώσουμε οτι τουλάχιστον άλλες δυο φορές στο παρελθόν έγιναν ενεργειες για την δημιουργία λατομείου στο συγκεκριμένο σημείο. Μάλιστα την τελευταία φορά ήταν επί Νομαρχίας κ. Κατσικόπουλου που αρνήθηκε την αδειοδότησή του.
Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε εκτός ημερησίας διατάξεως λόγω του επείγοντος αφού 25/ Μαΐου είναι η καταληκτική ημερομηνία προς διαβούλευση σύμφωνα με την πρόσκληση της Περιφέρειας. Η δημιουργία ενός τέτοιου λατομείου, θα δημιουργήσει τεράστια ζητήματα στην πανέμορφη περιοχή της Πλατανιώτισσας και οι κάτοικοι είναι διατεθειμένοι να μην επιτρέψουν να γίνει κάτι τέτοιο με κανέναν τρόπο.      

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.