HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Έκλεισε τα ξημερώματα η συμφωνία με τους Θεσμούς - Στην Βουλή τα νέα μέτρα

Έκλεισε τα ξημερώματα η συμφωνία με τους Θεσμούς σήμερα τα ξημερώματα, μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις διάρκειας 12 ωρών που ξεκίνη...

Έκλεισε τα ξημερώματα η συμφωνία με τους Θεσμούς σήμερα τα ξημερώματα, μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις διάρκειας 12 ωρών που ξεκίνησαν στις 18.00 το απόγευμα της Πρωτομαγιάς.
O υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, δήλωσε τις πρώτες πρωινές ώρες ότι «υπάρχει άσπρος καπνός» και «ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση για όλα τα θέματα». 
Η συμφωνία ολοκληρώθηκε και έτσι κλείνει ο κύκλος των μαραθώνιων διαπραγματεύσεων που ξεκίνησαν τον Οκτώβριο για την δεύτερη αξιολόγηση σε επίπεδο τρόικας. Πλέον υπάρχει συμφωνία που αναμένεται να χαρακτηριστεί από την τρόικα preliminary agreement (τεχνική προκαταρκτική συμφωνία) εν αναμονή του συμβιβασμού για το χρέος που οδηγεί στο staff level agreement (τεχνική συμφωνία). 
Οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία 
Τις επόμενες ημέρες προωθούνται τα πολυνομοσχέδια με τα μέτρα στη Βουλή για την ψήφιση τους πριν από το Eurogroup στις 22 Μαΐου που θα σφραγίσει την τεχνική συμφωνία. Στην κυβέρνηση αναμένουν στη συνέχεια από τους Ευρωπαίους να κάνουν μια κίνηση για το χρέος που θα εξασφαλίσει και την είσοδο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.