HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

14 Μαΐου γιορτάζουν - Συναξαριστής

Σήμερα 14 Μαΐου γιορτάζουν: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ Αριστοτέλης, Τέλης, Ισίδωρος Συναξαριστής: Ιερομάρτυρος Θεράποντος επισκόπου Κύπρου. Μάρ...

Σήμερα 14 Μαΐου γιορτάζουν:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ Αριστοτέλης, Τέλης, Ισίδωρος

Συναξαριστής:
Ιερομάρτυρος Θεράποντος επισκόπου Κύπρου. Μάρτυρος Ισιδώρου του εν Χίω (1) (†251). Λεοντίου πατριάρχου Ιεροσολύμων (†929). Ακολούθου, Βαρβάρ1ου και Μαξίμου, Αλεξάνδρου του εν Κεντουκέλλαις. Αριστοτέλους και Λεάνδρου. Ηρακλείου, Θέλθα, Θεοδοσίου και Θεράποντος. Νεομαρτύρων Μάρκου του Κρητός (2) (1643) και Ιωάννου του χρυσοχόου (†1802). Οσίων Ισιδώρου σαλλού του Ρώσου και Νικήτα του Εγκλείστου.

Ο άγιος Ισίδωρος
Ο άγιος Ισίδωρος, κατάγονταν από την Αλεξάνδρεια και ήταν ναύτης του βασιλικού στόλου, στα χρόνια του αυτοκράτορα Δεκίου. Όταν η μοίρα του στόλου ήταν αγκυροβολημένη στη Χίο, καταγγέλθηκε στο Ναύαρχο Νουμέριο, ότι ο Ισίδωρος είναι χριστιανός. Αμέσως ο Ναύαρχος κάλεσε τον Ισίδωρο να εμφανισθεί μπροστά του, ελπίζοντας ότι θα αρνηθεί την καταγγελία. Έκπληκτος όμως άκουσε τον άγιο να ομολογεί με παρρησία την πίστη του στον Χριστό. Οργισμένος έδωσε εντολή να τον βασανίσουν σκληρά και να τον ρίξουν στη φυλακή. Όταν ο πατέρας του πληροφορήθηκε το γεγονός, έσπευσε να πάει στη Χίο με σκοπό να πείσει το για του να εγκαταλείψει το Χριστιανισμό και να επιστρέψει στην πατροπαράδοτη ειδωλολατρική θρησκεία. Μάταια όμως τον παρακαλούσε. Ο άγιος με περισσή ευγένεια και σεβασμό, του απαντούσε ότι δεν μπορούσε να αρνηθεί τον ένα και αληθινό Θεό, το Σωτήρα και Λυτρωτή του. Αγανακτισμένος ο πατέρας του τον καταράστηκε και παρότρυνε τον Νουμέριο να τον θανατώσει το συντομότερο δυνατό, διότι αποτελούσε μίασμα για την οικογένεια του και την αυτοκρατορία. Πράγματι ύστερα από πολλά βασανιστήρια, αποκεφαλίστηκε και έλαβε τη αμαράντινο στέφανο της δόξας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.