HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στα Καλάβρυτα η σύνοδος των Πρυτάνεων - Αποκλειστικό ρεπορτάζ

Η Πρύτανις του Πανεπιστιμίου Πατρών κ. Κυριαζοπούλου με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο και τον Περιφερειάρχη κ. Απόστο...

Η Πρύτανις του Πανεπιστιμίου Πατρών κ. Κυριαζοπούλου με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο και τον Περιφερειάρχη κ. Απόστο Κατσιφάρα στα εγκαίνια της Ολυμπίας οδού
Ένα μεγάλο γεγονός, πανελλήνιας εμβέλειας και όχι μόνο, θα πραγματοποιηθεί στα Καλάβρυτα τον Σεπτέμβριο με πρωτοβουλία της Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Βενετσάνας Κυριαζοπούλου. 
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS και όπως επιβεβαίωσε η ίδια στον δημοσιογράφο Νίκο Κυριαζή στην συνάντηση που είχαν κατά την διάρκεια των εγκαινίων της Ολυμπίας οδού, το Φθινόπωρο και συγκεκριμένα από 6 έως 9 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στα Καλάβρυτα η σύνοδος των Πρυτάνεων της χώρας. Η επιβεβαίωση από την κ. Κυριαζοπούλου έγινε παρουσία  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου και του Περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα, τονίζοντας, οτι είναι πολύ μεγάλη η χαρά της, που η σύνοδος αυτή, θα γίνει στα ιστορικά και μαρτυρικά Καλάβρυτα.
Για τον λόγο αυτό, η κ. Κυριαζοπούλου με συνεργάτες της βρέθηκαν στα Καλάβρυτα πριν λίγο καιρό ωστε να κανονίσουν τα διαδικαστικά της μεγάλης αυτής εκδήλωσης. 
Στη Σύνοδο συμμετέχουν οι εκλεγμένοι Πρυτάνεις και  Αντιπρυτάνεις των Ελληνικών Πανεπιστημίων και οι Πρόεδροι  και Αντιπρόεδροι των  Διοικουσών Επιτροπών των Ελληνικών Πανεπιστημίων. Επίσης καλούνται και συμμετέχουν ως παρατηρητές, εκπρόσωποι των Πανεπιστημίων της Κύπρου.
Σκοπός της Συνόδου είναι  o συντονισμός της δραστηριότητας των Πανεπιστημίων  και η συλλογική εκπροσώπησή τους για την επίτευξη, μεταξύ άλλων, των εξής στόχων:
➥Τη διαμόρφωση θέσεων επί των διαφόρων θεμάτων της εκπαίδευσης και της έρευνας και ιδιαίτερα της πανεπιστημιακής,
➥την ανάπτυξη πρωτοβουλιών για την αποτελεσματική σύνδεση των Πανεπιστημίων με τον κοινωνικό, πολιτιστικό και οικονομικό περίγυρό τους.
➥την παροχή συνδρομής στην Πολιτεία για το σχεδιασμό και την εφαρμογή μέτρων εκπαιδευτικής και ερευνητικής πολιτικής,
➥την με κάθε πρόσφορο μέσο προώθηση των θέσεων της πανεπιστημιακής κοινότητας στην ημεδαπή και την αλλοδαπή,
➥την ανάπτυξη συνεργασίας με ανάλογες ενώσεις της αλλοδαπής,
➥την προαγωγή των επιδιώξεων και την κατοχύρωση των συμφερόντων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας,
Η Σύνοδος των Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων (European University Association) και συμμετέχει δι' εκπροσώπου της στο συμβούλιο (Council) της E.U.A.  Στο πλαίσιο της ανάπτυξης των διεθνών σχέσεων  των Ελληνικών Πανεπιστημίων έχει διοργανώσει δύο διεθνή συνέδρια και έχει προσκαλέσει σε συνεδριάσεις της, αντιπροσωπείες Συνόδων Πρυτάνεων  Ευρωπαϊκών χωρών όπως της Γαλλίας και της Γερμανίας.
για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Νίκος Κυριαζής 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.