HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η Δυτική Ελλάδα «ρομποτίζει» και καινοτομεί στο Patras IQ 2017

Το τριήμερο από 7 ως 9/4/17 η καρδιά της καινοτομίας και της ρομποτικής “χτυπούσε” στο Περίπτερο 58, στην 4η έκθεση μεταφοράς τεχνογνωσί...

Το τριήμερο από 7 ως 9/4/17 η καρδιά της καινοτομίας και της ρομποτικής “χτυπούσε” στο Περίπτερο 58, στην 4η έκθεση μεταφοράς τεχνογνωσίας PATRAS IQ, για την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕΔΕ), στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.
Εκατοντάδες επισκέπτες θαύμασαν από κοντά τις ρομποτικές κατασκευές των παιδιών, με επιδείξεις από τους πρόσφατους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής, στους οποίους συμμετείχαν επιτυχώς. Το περίπτερο της ΠΔΕΔΕ τίμησε με την επίσκεψή του, ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας (Έρευνας & Καινοτομίας) Κώστας Φωτάκης, συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας Κώστα Γιαννόπουλο, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα και τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστα Καρπέτα. Η ΠΔΕΔΕ συμμετείχε ενεργά και τις 3 ημέρες στο Patras IQ με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, να δείχνουν τον απολογισμό στους μέχρι στιγμής διαγωνισμούς, αλλά και τι θα γίνει στους επερχόμενους.
O Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕΔΕ), κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος δήλωσε σχετικά εμφανώς ικανοποιημένος: «Δείξαμε στο κοινό της έκθεσης PatrasIQ, ότι η Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση καινοτομούν με όχημα την εκπαιδευτική ρομποτική, και τα παιδιά με τους εκπαιδευτικούς τους να μετασχηματίζουν θετικά το τοπίο της εκπαίδευσης. Όσες και όσοι παρευρέθηκαν στο περίπτερο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, μόνο κολακευτικά λόγια και συγχαρητήρια έδιναν σε εκπαιδευτικούς και κυρίως τα παιδιά για τις αξιέπαινες προσπάθειες τους. Οι δε γονείς τους πρέπει να νιώθουν περήφανοι για την πρόοδο και το μέλλον των παιδιών τους».
Οι μαθητές και μαθήτριες που παρευρέθηκαν στο περίπτερο το τριήμερο είναι οι: Νταλαπέρα Αγγελική, Νιφόρα Ανδριάνα, Γεωργιάδης Γεώργιος, Ρόδη Ροδοπούλου Ελπίδα,  Χρυσανθακόπουλος Νικόλαος και Παπαζαχαρίου Στυλιανός από το Γυμνάσιο Κ. Καστριτσίου, Χατζηαβραμίδης Στυλιανός και Ραβασόπουλος Ιωάννης από το 13ο Γυμνάσιο Πάτρας, Πιτσής Ανδρέας από το 20ο Γυμνάσιο Πάτρας, Κεκάτος Λυκούργος από το Δημοτικό Κ. Καστριτσίου, Καρανάσιου Φωτεινή από το 34ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας. Επίσης, από το 49ο Δημοτικό Πάτρας παρευρέθηκαν οι: Σιάχου Ισμήνη, Κατέβας Παναγιώτης, Κουζιώκας Αθανάσιος, Ανδρούτσος Ιωσήφ, Τζομάκας Νικόλαος, Βέρρας Παναγιώτης, Βοβού Ερμιόνη, Χριστόπουλος Γεώργιος, Αποστολοπούλου Όλγα και Στεφανάτος Αντώνιος.
Οι ομάδες Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Μηχανικών Η/Υ Γυμνασίου και ο προπονητής τους Ανέστης Βοβός ευχαριστούν θερμά το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και ιδιαίτερα τον καθηγητή κ. Τσακαλίδη για την παραχώρηση της αίθουσας και την φιλοξενία στο χώρο τους. Χωρίς την σημαντικότατη συμβολή τους δεν θα υπήρχε χώρος προετοιμασίας και όλη η προσπάθεια θα ήταν ανέφικτη.
Παρευρέθηκαν επίσης οι μαθητές του προπονητή Ανδρέα Τσιμπούρη: Βαφέας Θεόδωρος, Μητρέλης Απόστολος, Πέττας Παύλος, Αντωνόπουλος Φίλιππος, Μέρκος Μάριος, Σταμέλου Μελίνα, Δαβίλλας Παναγιώτης, Κατσαρός Γιώργος και Μάλλιαρης Αναστάσης από τα σχολεία Πειραματικό Γυμνάσιο Λάγγουρα, Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου, Αρσάκειο Γυμνάσιο, Γυμνάσιο Καστριτσίου, 5ο Γυμνάσιο και 11ο Γυμνάσιο Πάτρας.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.