Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πασχαλιάτικες ημέρες στο Μάνεσι Καλαβρύτων

Συγχωριανοί και φίλοι επισκέφθηκαν το όμορφο χωριό μας. Φέτος, σχεδόν όλα τα σπίτια ήταν φωτισμένα  και ο καιρός ήταν ιδανικός.  Η Μεγ...

Συγχωριανοί και φίλοι επισκέφθηκαν το όμορφο χωριό μας. Φέτος, σχεδόν όλα τα σπίτια ήταν φωτισμένα  και ο καιρός ήταν ιδανικός. 
Η Μεγάλη Παρασκευή όπως ήταν συννεφιασμένη έμοιαζε θλιμμένη και πένθιμη λόγω της σταύρωσης του Κυρίου. Το βράδυ ο επιτάφιος  έκανε το γύρο του χωριoύ όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο ακολουθώντας τον καθιερωμένο δρόμο παρουσία πλήθους κόσμου. Στην Ανάσταση, όλα ήταν πολύ όμορφα με τις γλυκιές ψαλμωδίες να ηχούν μελωδικά, δημιουργώντας μια εικόνα θείας κατάνυξης.
Ανήμερα οι μυρωδιές από τα σουβλιστά αρνιά απλώνονταν σε όλο το χωριό. Αρχίζει να καθιερώνεται συγγενείς και φίλοι να ψήνουν μαζί ώστε να ενώνονται μαζί σαν μία μεγάλη οικογένεια. Δεν ήταν λίγοι και αυτοί οι οποίοι  σούβλιζαν το αρνί και το κοκορέτσι με τον παραδοσιακό τρόπο στα σπίτια τους  ενώ  άλλοι το έβαζαν στο φούρνο. 
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μανεσίου εύχεται ολόψυχα σε όλους χρόνια πολλά και αγαπημένα. Το  Άγιο Φως  της Ανάστασης να φωτίζει κάθε βήμα της ζωής μας και να μας δίνει δύναμη και θάρρος να προχωρήσουμε μπροστά. Χριστός Ανέστη !  Και του χρόνου με υγεία!


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.