HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Σεμινάρια κυκλοφοριακής αγωγής από την Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας

Σεμινάρια κυκλοφοριακής αγωγής πραγματοποιήθηκαν από την Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας , στο Δημοτικό Σχολείο και στο Γυμνάσιο Καλαβρύτων ...

Σεμινάρια κυκλοφοριακής αγωγής πραγματοποιήθηκαν από την Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας, στο Δημοτικό Σχολείο και στο Γυμνάσιο Καλαβρύτων
Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017 παρακολούθησαν μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής τα παιδιά της Γ΄, Δ΄, Ε΄, και ΣΤ΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου Καλαβρύτων, ενώ την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017, το μάθημα παρακολούθησε η Α΄, Β΄ και Γ΄τάξη του Γυμνασίου Καλαβρύτων.
Οι μικροί μαθητές, ενημερώθηκαν για θέματα του ΚΟΚ και κυρίως για τον τρόπο που θα πρέπει να συμπεριφέρονται τα παιδιά ως πεζοί ή ως επιβάτες οχημάτων, προκειμένου να κινούνται με ασφάλεια.
Εισηγητές ήταν: 
Ο κ. Γεώργιος Πανταζόπουλος, Ταξίαρχος ε.α., ο οποίος διαθέτει πολυετή εμπειρία σε υπηρεσίες τροχαίας, με εξειδίκευση στην οδική ασφάλεια και την εκπαίδευση σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής.
Προλόγισε και απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών, ο Πρόεδρος της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας κ. Σωτήρης Ι. Τσενές, πρώην Διευθυντής Τροχαίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και υπεύθυνος Επιχειρησιακού Σχεδίου οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων 2004.
Στην παρουσίαση για τους μαθητές του Γυμνασίου, συμμετείχε και ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας κ. Ευθύμιος Βαζαίος, Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Φυσική επιστήμη και Οδική ασφάλεια».
Στόχος των σεμιναρίων ήταν να δοθούν στα παιδιά τα κατάλληλα ερεθίσματα και οι γνώσεις ώστε να μάθουν από μικρή ηλικία να λειτουργούν υπεύθυνα και μέσα στο πλαίσιο των κανόνων του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.
Τα παιδιά είναι οι κατ΄εξοχής ευάλωτοι χρήστες του δρόμου, καθώς τα τροχαία δυστυχήματα αποτελούν παγκοσμίως την 2η αιτία θανάτου για τις ηλικίες 5-14 ετών και την 1η αιτία θανάτου για τις ηλικίες 15-29. Έρευνες έχουν δείξει ότι η ενημέρωση και η εκπαίδευση των παιδιών σε ζητήματα οδικής ασφάλειας, μπορεί να συμβάλλει θετικά στην ανατροπή της τραγικής αυτής πρωτιάς.
Οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς αποτελούν τους καλύτερους δασκάλους κυκλοφοριακής αγωγής καθώς τα παιδιά μιμούνται και έχουν ως πρότυπο τη συμπεριφορά τους.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κ. Φλογερά Αναστασία, Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Καλαβρύτων, την κ. Ροδοπούλου Ιωάννα, Γυμνασιάρχη και τον πρώην Γυμνασιάρχη κ. Θεοδόση Παναγόπουλο- ο οποίος συντόνισε την όλη προσπάθεια- για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημα μας και το εξαιρετικό ενδιαφέρον τους για την πραγματοποίηση του εκπαιδευτικού σεμιναρίου.
Ιδιαιτέρως, θέλουμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες, που παρακολούθησαν τα σεμινάρια για την ζωντάνια τους, το εξαιρετικό ενδιαφέρον, την προσήλωσή τους και την ενεργή συμμετχοή τους αλλά και τα εύστοχα σχόλια τους, καθ΄όλη την διάρκεια της παρουσίασης.
Ο κ. Τσενές δήλωσε ότι: «είναι καθήκον όλων των εμπλεκόμενων (πολιτείας, κοινότητας, συλλόγων, γονέων κ.α) να διδάξουμε στα παιδιά μας, από τα πρώτα τους χρόνια, σωστή κυκλοφοριακή παιδεία και οδική συμπεριφορά. Οφείλουμε να τους διδάξουμε πως η συμπεριφορά μας στους δρόμους είναι ζήτημα παιδείας, καλλιέργειας και σεβασμού στην ανθρώπινη ύπαρξη».
Επενδύντας στη νέα γενιά μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα μέλλον με υπεύθυνους πολίτες και χωρίς θλιβερές πρωτιές στο βωμό της ασφάλτου.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.