Page Nav

HIDE
TRUE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

«ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ, Άνθρωποι και Σκιές» στο Μοσχάτο

Προβλήθηκε την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017 από τη Δημοτική Κινηματογραφική Λέσχη του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου η ταινί...

Προβλήθηκε την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017 από τη Δημοτική Κινηματογραφική Λέσχη του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου η ταινία ντοκιμαντέρ «ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ, Άνθρωποι και Σκιές» του Ηλία Γιαννακάκη, που αναφέρεται στη μεγαλύτερη θηριωδία των ναζιστικών στρατευμάτων στην Ελλάδα, στο ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, στις 13 Δεκέμβρη 1943 (Έκδοση-Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας)
Μεταξύ των παρευρισκομένων διακρίναμε τον Αντιδήμαρχο Μοσχάτου κ. Πέτρο Δημητρίου, τον Πρόεδρο Πνευματικού Κέντρου του Δήμου  κ. Απόστολο Σιόκα, τον Δημοτικό σύμβουλο κ. Μάκη Πεφάνη, την Πρόεδρο της Κοινωνικής Μέριμνας κ. Χρυσούλα Κοσμοπούλου, τον Πρόεδρο Πνευματικής Εστίας κ. Γεώργιος Κλούπη, Μέλη του Πνευματικού Κέντρου, τον Γραμματέα της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας κ. Πάνο Κουμάντο, το Μέλος του Δ.Σ. τη Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως κ. Νίκο Παπακωνσταντόπουλο και ο εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μανεσίου κ. Θεόδωρο Κουτρουμάνη. 
Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η Έφορος Πολιτιστικών εκδηλώσεων Πνευματικής Εστίας Δήμου Μοσχάτου κ. Ελευθερια Χερουβειμ. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος κ. Δημητρίου και την ταινία προλόγισε ο διακεκριμένος Καλαβρυτινός, νομικός, ιστορικός ερευνητής, διδάκτωρ κοινωνιολογίας συγγραφέας και μουσικολόγος  κ. Δημήτρης Σταθακόπουλος.
Την ταινία, πού έχει αποσπάσει το βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου στο 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, παρακολουθούσε «κομμένη την ανάσα» του κοινό στην κατάμεστη αίθουσα, ενώ μετά το τέλος της προβολής, μια «βουβαμάρα» απλωνόταν στο χώρο!
Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό και ο κ. Σταθακόπουλος απάντησε σε πολλές ερωτήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές ερωτήσεις δέχθηκε και ο κ. Κουμάντος, ο οποίος, αν και σε ηλικία δύο ετών τότε, έχουν χαραχθεί στη μνήμη του πολλά βιώματα από την αποφράδα εκείνη ημέρα του Δεκέμβρη για τα Καλάβρυτα και την Πατρίδα μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.