HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Συμφωνία στο Eurogroup - Μέτρα 3,6 δισ. με μείωση συντάξεων και αφορολόγητο

Σε συμφωνία για ένα πακέτο μέτρων ύψους 2% του ΑΕΠ κατέληξαν οι ελληνικές αρχές και οι θεσμοί, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερο...

Σε συμφωνία για ένα πακέτο μέτρων ύψους 2% του ΑΕΠ κατέληξαν οι ελληνικές αρχές και οι θεσμοί, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά από το πέρας της συνεδρίασης του Eurogroup.
Όπως τόνισε, το 1% του ΑΕΠ αφορά το 2019 και περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, ενώ το άλλο 1% αφορά στο 2020 και περιλαμβάνει αλλαγές στο φόρο εισοδήματος.
Ο Ολλανδός αξιωματούχος τόνισε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος σε σχέση με το τελευταίο Eurogroup, καθώς και ότι όλα τα μεγάλα ζητήματα έχουν πλέον διευθετηθεί.
Συγκεκριμένα, δήλωσε πως έχει επιτευχθεί συμφωνία για τα κεντρικά στοιχεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, σε ό,τι αφορά το μέγεθος, το χρονοδιάγραμμα και την αλληλουχία, καθώς και ότι οι θεσμοί θα επιστρέψουν το συντομότερο στην Ελλάδα για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.
Πρόσθεσε δε ότι περαιτέρω εργασίες θα ξεκινήσουν στις επόμενες ημέρες, ώστε η αποστολή να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό στην Ελλάδα.
Τέλος, όπως είπε, η Ελλάδα μπορεί να νομοθετήσει αντίμετρα (μέτρα επέκτασης) υπό την προϋπόθεση ότι οικονομία πηγαίνει καλύτερα και το δημοσιονομικό μονοπάτι πηγαίνει καλύτερα και θα χρησιμοποιεί τον επιπλέον δημοσιονομικό χώρο που δημιουργείται.
Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η αβεβαιότητα στην Ελλάδα μπορεί να τερματιστεί, συμπληρώνοντας ότι απομένουν οι τελικές πινελιές στην οριστική συμφωνία.
Ο ίδιος τόνισε πως η συμφωνία επί της αρχής ήρθε μετά από μήνες «δύσκολων διαπραγματεύσεων» και την εντατικοποιησή τους τις τελευταίες εβδομάδες, μέρες και ώρες.
Χαρακτήρισε τη συμφωνία αυτή «ισορροπημένη» καθώς πέρα από την επιπλέον δημοσιονομική προσπάθεια που καλείται να κάνει η Ελλάδα το 2019 και το 2020, υπάρχει η προοπτική ενός πακέτου αντισταθμιστικών μέτρων που είναι σημαντικό για τη στήριξη των κοινωνικών ομάδων που έχουν χτυπηθεί από την κρίση.
Και ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ επιβεβαιώσε ότι υπάρχει συμφωνία στα βασικά ζητήματα των πολιτικών, «μπαίνουμε στις σωστές ράγες». 
Τόνισε επίσης ότι οι υπουργοί Οικονομικών μίλησαν αρκετά για τα πρωτογενή πλεονάσματα σημειώνοντας ότι αν επιβεβαιωθούν στην Ελλάδα τα νούμερα για το 2016 θα είναι πραγματικό επίτευγμα.
Ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, σημείωσε επίσης ότι ένα περιεκτικό SLA θα υπάρξει «πολύ σύντομα» και σε αυτή τη βάση θα πρέπει να αρχίσει η συζήτηση για την ανάλυση βιωσιμότητας χρέους και τα σχετικά μέτρα για το χρέος τις επόμενες εβδομάδες.
Όπως είπε «πιστεύουμε ότι η Ελλάδα πρέπει γρήγορα να προχωρήσει με την υιοθέτηση και εφαρμογή των prior actions γιατί όσο παιρνά ο χρόνος γίνονται όλο και πιο επείγοντα. Η καθυστέρηση είχε συνέπειες για την οικονομία και τον τραπεζικό τομέα. Είναι ώρα να διανύσουμε το τελευταίο μίλι και να προχωρήσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.