Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΟΧΗΜΑ ΤΟΠΙΚΑ BLOGs

Άγιες μέρες επιλέγουν συνήθων οι παραθρησκευτικές-  αποκρυφιστικές οργανώσεις να "χτυπήσουν" και να προκαλέσουν. Πολλές από ...

Άγιες μέρες επιλέγουν συνήθων οι παραθρησκευτικές-  αποκρυφιστικές οργανώσεις να "χτυπήσουν" και να προκαλέσουν. Πολλές από αυτές, άκρως επικίνδυνες, με δράσεις που ελέγχονται για τον τρόπο που λειτουργούν. 
Το 2012 μια τέτοια οργάνωση προσπάθησε να απλώσει τα πλοκάμια της και στην επαρχία Καλαβρύτων. Δυστυχώς για αυτούς έπεσαν πάνω στο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS που αποκάλυψε αμέσως τους σκοπούς τους και ποιοι πραγματικά είναι αφού πίσω από τον μανδύα της τάχα ψυσικής θεραπείας, παρασύρουν αφελείς ανθρώπους προς επικίνδυνους ατραπούς (διαβάστε εδώ). 
Χθες Μεγάλη Πέμπτη, ημέρα που η ορθοδοξία συμμετέχει στο Πάθος του Θεανθρώπου, η εκπρόσωπος αυτής της οργάνωσης με όχημα δυο ανεξέλεγκτα blog των Καλαβρύτων, προπαγανδίζει την επικίνδυνη πραγμάτια της.  Εμφανίζεται με ψευδώνυμο Tilasa και έχει δημιουργήσει ομάδα σε κοινωνικό δίκτυο με το όνομα "ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – KALAVRITA" το όνομα της μαρτυρικής πόλης των Καλαβρύτων για να παραπλανεί τον κόσμο.
Την ευθύνη βεβαια φέρουν αυτή την φορά οι τα δυο τοπικά blog, net και press που επέλεξαν την κορύφωση των Παθών να προκαλέσουν, διαφημίζοντας τις επικίνδυνες αυτές παραθρησκευτικές- αποκρυφιστικές οργανώσεις, χωρίς να μπορούν πλέον να επικαλεστούν οτι δεν γνώριζαν αφού έχει ξανασυμβεί.... Ούτε η ιερό ουτε όσιο....
Τι είναι αυτή η οργάνωση
Όπως είχε αποκαλύψει ο δημοσιογράφος Νίκος Κυριαζής, η αποκρυφιστική αυτή οργάνωση με πλοκάμια σε ολόκληρη την Ελλάδα με την ονομασία "Alpha Chi Consultans - Σύμβουλοι του Αρχέγονου Φωτός" εκπροσωπεί τον Γερμανό ιδρυτή της Άγκνι Eickermann που αυτοαποκαλείται και Βούδας.
Ο κ. Άγκνι στην δεκαετία του 80, άρχισε στη Γερμανία να εκπαιδεύει "πνευματικούς συμβούλους" δημιουργώντας ένα αποκρυφιστικό δίκτυο σε όλο τον κόσμο.
Εδώ και 20 χρόνια διοργανώνουν τα "σεμινάρια" -όπως τα αποκαλούν- με την ονομασία: "Δρόμο Προς το Φώς“ και στο κάλεσμά τους χαρακτηριστικά αναφέρουν:
"Εάν θέλετε όμως καθοδήγηση και βοήθεια και θέλετε να επιταχύνετε τις διαδικασίες, βρείτε το δάσκαλο σε οποιαδήποτε πολιτεία, οπού προσφέρει το «Δρόμο προς το Φως».
Πρόκειται για μια αποκρυφιστική οργάνωση - θρησκεία με ανατολικές ρίζες που χρησιμοποιεί ανορθόδοξες «θεραπευτικές» μέθοδους που προϋποθέτουν και θεμελιώνονται σε εξωχριστιανικές περί Θεού, κόσμου και ανθρώπου αντιλήψεις τις οποίες, συνήθως εν αγνοία τους, οικειοποιούνται οι άνθρωποι πού τις χρησιμοποιούν.
Χρησιμοποιούν μέθοδους όπως βελονισμό, Feng–Shui, αρωματοθεραπεία, yoga και τελετές διαλογισμού
Η διαδικασία είναι σχεδόν η ίδια σ' όλες τις ομάδες: «μονοπώ­ληση της πηγής πληροφόρησης, ιδεολογική και κοινωνική ταύτιση με την ομάδα, πλήρης απασχόληση, πίεση χρόνου, άσκηση τρομο­κρατίας, αυστηροί κανόνες που θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή των θυμάτων, απόλυτη υποταγή στην ηγεσία, εξουδετέρωση της ελεύθερης διαπροσωπικής σκέψης και κρίσης, εξουθένωση της προσωπικότητας του ατόμου, πλήρης υποδούλωση». Γι' αυτό οι παραθρησκευτικές ομάδες (σέκτες) χαρακτηρίζονται διεθνώς ως «καταστροφικές λατρείες», «ελευθεριοκτόνες ομάδες» ή «ομάδες χειρισμού του νου».
Που έχουν έδρα
Έδρα τους είναι  η τοποθεσία Κρήνες – Πουλίτσα 3 χιλιόμετρα από την Κόρινθο. Εκεί κάνουν τις τελετές. Μάλιστα στις 11 Απριλίου 2017 (Μεγάλη Τρίτη) που ήταν Πανσέληνος, οργάνωσαν, όπως κάθε Πανσέληνο, τελετή που την ονομάζουν  "Τρούντι" (στην φωτό αριστερά το σήμα τους)
Οι ίδιοι περιγράφουν την τελετή: 
"Η Φωτιά Shakti είναι μία τελετή που προετοιμάζει τη γη για τη Χρυσή Εποχή. «Shakti» είναι στα σανσκριτικά το όνομα για τη θηλυκή δύναμη της Δημιουργίας. «Shiva» είναι το όνομα της αρσενικής δύναμης του Δημιουργού. Η Φωτιά Shakti είναι ένας υπέροχος τρόπος ενεργοποίησης και θεραπείας του θηλυκού στοιχείου, και για τους άνδρες και για τις γυναίκες, ώστε αυτό να πάρει τη θέση που δικαιούται στη γη, να συμφιλιωθεί με το αρσενικό κι από την ένωσή τους να δημιουργηθεί πάλι ισορροπία και αρμονία στον κόσμο."

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος
Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με την Ζ΄ Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και Παραθρησκείας, εντάσει αυτές τις οργανώσεις στο δίκτυο Ἐξωχριστιανικές καί παραθρησκευτικές ὁμάδες, τονίζοντας μάλιστα οτι "Εάν οι νεοφανείς αιρέσεις και παραθρησκευτικές ομάδες απεκάλυπταν το αληθινό τους πρόσωπο και δεν εμφανίζονταν με ποικίλα προσωπεία και με τον ισχυρισμό ότι συμβιβάζονται απόλυτα με την Ορθόδοξη πίστη, η όλη αυτή ερευνητική εργασία θα ήταν περιττή"
Ο αριθμός τους στην Ελλάδα, όπως καταγράφηκε από την Ζ' Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας (Αλίαρτος 20-26.9.1995), υπολογίζεται σε περισσότερες από 422. Σ' αυτόν προστίθενται συνεχώς νέοι τίτλοι, καθόσον οι αιρέσεις αλλάζουν συχνά ονόματα ή υποδιαιρούνται και δημιουργούνται νέες. Εκτός από τις παραθρησκευτικές αυτές ομάδες, υπάρχουν και οι νεώτερες χριστιανικές αιρέσεις και παραχριστιανικές ομάδες.

Η Επιλογή την ημέρας για να διαφημίσουν αυτές τις οργανώσεις, ημέρα της Μεγάλης Πέμπτης την ώρα του Πάθους του Θεανθρώπου, είναι εξαιρετικά προκλητική. 
Είναι δικαίωμα του καθενός να πιστεύει η να μην πιστεύει. Ο προσηλυτισμός όμως είναι ποινικό αδίκημα και η πρόκληση στο χριστεπώνυμο πλήρωμα και στην Ελληνική παράδοση είναι ανίερη... 
Τυγχάνει ο γράφων, εκτός από δημοσιογράφος να είναι και Θεολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές  στην εγκληματολογία.
για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Νίκος Κυριαζής




ο  Agni Eickermann με την απεσταλμένη στα Καλάβρυτα "Tilassa"

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε είναι από τελετές της εν λόγω ομάδας στην Ελλάδα και βρίσκονται δημοσιευμένες στο Alpha Chi Consultant ACC.GR και στο trunti.de


ο Γερμανός Agni Eickermann σε...δράση 



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.