Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πρόληψη ατυχημάτων από κροτίδες - Συμβουλές από προϊστάμενο του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων

Δήλωση του Προϊσταμένου του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, Αστυνόμο...

Δήλωση του Προϊσταμένου του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, Αστυνόμου Α΄Χαράλαμπου ΣΦΕΤΣΟΥ, με δράσεις της Αστυνομίας και συμβουλές προς τους πολίτες σχετικά με την πρόληψη ατυχημάτων από καύση κροτίδων κατά την πασχαλινή περίοδο:
«Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού μας σχεδιασμού, καθ΄ όλη τη διάρκεια της Πασχαλινής περιόδου, πραγματοποιούνται στοχευμένοι και συνεχείς έλεγχοι, για τη καταπολέμηση της εμπορίας και της κατοχής κροτίδων και βεγγαλικών.
Θέλουμε να τονίσουμε ότι, οι έλεγχοι δεν αποσκοπούν μόνο στη τήρηση της νομοθεσίας, αλλά κυρίως στην πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων, ενώ επικεντρώνονται κυρίως στον εντοπισμό χώρων και καταστημάτων όπου οι κροτίδες και τα βεγγαλικά φυλάσσονται ή πωλούνται.
Επισημαίνεται, ότι τις τελευταίες μόνο μέρες, έχουν κατασχεθεί περίπου 180.000 πυροτεχνικά είδη αριθμός σχεδόν επταπλάσιος σε σχέση με πέρσι, ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι φέτος οι αστυνομικές υπηρεσίες της Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών κατόρθωσαν να εντοπίσουν πολύ μεγάλα φορτία με κροτίδες πριν αυτά καταλήξουν στο λιανεμπόριο.
Δυστυχώς κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των Εορτών του Πάσχα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων και βεγγαλικών.
Ως Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, θέλουμε να υπενθυμίσουμε στους συμπολίτες μας ότι η κατασκευή, η εμπορία, η αγορά, η  κατοχή και η χρήση κροτίδων είναι παράνομη.
Επίσης πρέπει να γίνει συνείδηση, σε όλους τους ενηλίκους και κυρίως στους γονείς, ότι δεν πρέπει να αγοράζουμε κροτίδες και βεγγαλικά, όχι μόνο γιατί η αγορά τους απαγορεύεται, αλλά κυρίως γιατί τη χρήση τους εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους.
Οι γονείς πρέπει επίσης να αποτρέπουν τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή κροτίδων και βεγγαλικών και οφείλουν να τα ενημερώνουν διαρκώς για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού που μπορεί να προκληθεί από η χρήση τους.
Επίσης οι γονείς δεν πρέπει να επιτρέπουν στα παιδιά να προσεγγίζουν χώρους όπου άλλα άτομα προβαίνουν σε παράνομη καύση αυτών ειδών, διότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
Ένας επιπλέον λόγος για τον όποιο οι ενήλικοι, δεν πρέπει να χρησιμοποιούν κροτίδες και βεγγαλικά είναι ότι υπάρχει κίνδυνος να αποτελέσουν πρότυπο  μίμησης για τα παιδιά τους.
Ολοκληρώνοντας πρέπει ποτέ να μην ξεχνούμε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους τόσο για την σωματική ακεραιότητα αλλά πολλές φορές δυστυχώς και για την ίδια την ζωή ».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.