Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η ποιμαντική δραστηριότητα της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων κατά την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής

Με επιτυχία υλοποιήθηκαν και ολοκληρώθηκαν κι εφέτος τα υπό της Ιεράς Μητροπόλεως καταρτισθέντα προγράμματα κατά την περίοδο της Μεγάλης...

Με επιτυχία υλοποιήθηκαν και ολοκληρώθηκαν κι εφέτος τα υπό της Ιεράς Μητροπόλεως καταρτισθέντα προγράμματα κατά την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. 
Α) Τα απογεύματα των έξι Κυριακών της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, στους ιερούς ναούς του Αιγίου, τελέσθηκαν Κατανυκτικοί Εσπερινοί, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αμβροσίου. Τον Θείο Λόγο κήρυξαν οι προς τούτο προσκληθέντες ομιλητές, ενώ τους ύμνους απέδωσε χορωδία ιεροψαλτών υπό τη διεύθυνση του μουσικοδιδασκάλου Βασιλείου Μπίκου.  
Β) Τελέσθηκαν προηγιασμένες Θείες Λειτουργίες εναλλάξ στους ιερούς ναούς τού Αιγίου, των Καλαβρύτων, του Διακοπτού, της Ακράτας και της Κλειτορίας, για διαφορετική (κάθε φορά) κοινωνική τάξη, καθώς και για τους μαθητές όλων των βαθμίδων των σχολείων μας (Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων) μετά σχετικού κηρύγματος. Η συμμετοχή στις Προηγιασμένες και στην Θεία Κοινωνία ήταν αρκούντως ικανοποιητική.
Γ) Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου τελέσθηκε κατόπιν προγραμματισμού σε όλα τα Ευαγή ιδρύματα της Μητροπόλεως και τα Δημόσια Νοσοκομεία και Νοσηλευτήρια. Επίσης, τελέσθηκε σε όλα τα Λύκεια, καθώς και σε όλα τα δημοτικά σχολεία της Ιεράς Μητροπόλεως για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.
Η Ιερά Μητρόπολις εντάσσει τις δραστηριότητες αυτές στα πλαίσια της ποιμαντικής μέριμνας με σκοπό να βρεθεί κοντά στα παιδιά, τους μαθητές και τις μαθήτριες, και με το Μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως να απαντήσει σε καθημερινά και καυτά ερωτήματά τους λύνοντας πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και να τα ενισχύσει και να τα στηρίξει στη δύσκολη πορεία τους. Με τα Ιερά Μυστήρια του Ευχελαίου και της Θείας Μεταλήψεως αφενός μεν να τα εθίσει στην εκκλησιαστική λατρευτική ζωή και αφετέρου να τα αγιάσει και να τα οδηγήσει στη σωτηρία.
Η Ιερά Μητρόπολις επιθυμεί και δημοσίως να συγχαρεί και να ευχαριστήσει όλους τους εμπλεκομένους στην υλοποίηση και διεκπεραίωση αυτών των προγραμμάτων. 
Ευχαριστεί τους διευθυντές όλων των σχολείων και όλους τους εκπαιδευτικούς, για την αγαστή συνεργασία καθώς επίσης και την μεγάλη κατανόηση για την όσο καλύτερη και αποτελεσματικότερη εφαρμογή των εν λόγω προγραμμάτων.
Ευχαριστεί και συγχαίρει τα παιδιά για την αθρόα προσέλευση και συμμετοχή τους στα Ιερά Μυστήρια.
Και βεβαίως ευχαριστεί τους ιερείς, οι οποίοι, παρά τον φόρτο των ποιμαντικών υποχρεώσεών τους, με προθυμία και ζήλο θέτουν εαυτούς στη διάθεση της Ιεράς Μητροπόλεως για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αυτών πνευματικών αναγκών.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.