HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τελέστηκε ο Αγιασμός του νέου οδικού δικτύου - Έγινε και η ονοματοδοσία! (ΦΩΤΟ)

Αυτήν την ώρα παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τελείται ο αγιασμός του νέου οδικού δικτύου, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελ...

Αυτήν την ώρα παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τελείται ο αγιασμός του νέου οδικού δικτύου, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολου Κατσιφάρα, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη.
Τον αυτοκινητόδρομο της Πατρών-Κορίνθου εγκαινίασε ο Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης. Στην τελετή  ο υπουργός Μεταφορών ανακοίνωσε την ονοματοδοσία στις σήραγγες κατά μήκος του δρόμου.
- η σήραγγα της Αιγείρας θα ονομαστεί «Πάνου Μυλωνά» 

- η σήραγγα της Ακράτας θα πάρει το όνομα του αντιστασιακού καπετάν Νικήτα 

- η σηραγα πλατανου θα πάρει το όνομα του ποιητή Κωστή Παλαμά 

- στη σήραγγα της Βολίμης θα δοθεί το όνομα του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου 

- η σήραγγα του Πάνορμου θα πάρει το όνομά του Νίκου Τεμπονέρα 

- η σήραγγα Παναγοπούλας θα πάρει, όπως είπε, του Ανδρέα Παπανδρέου του ανθρώπου που μας ενέπνευσε όπως ο Αλέξης Τσίπρας 


Δεν διεκδικούμε την πατρότητα του έργου είπε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την κριτική που του ασκήθηκε ότι την προηγούμενη εβδομάδα στα εγκαίνια στα Τέμπη δεν προσκάλεσε εκπροσώπους της ΝΔ επί κυβερνήσεων της οποίας ξεκίνησαν τα έργα αυτά.
Στην τελετή το παρών δίνουν βουλευτές, δήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων. Παρών ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο υφυπουργός Παιδείας Δημ. Μπαξεβανάκης, ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ο πρώην υπουργός Γιάννης Μανιατης κ.α.Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

Μετά τα εγκαίνια ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών , όπου και θα ακολουθήσει δεξίωση της εταιρείας. Το Μουσείο όπως ανακοινώθηκε θα είναι κλειστό από τις 10 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα. Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 2 το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στο Δημαρχείο της Πάτρας όπου θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη. Εκει θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση με τους δημάρχους του νομού Αχαΐας, ανάμεσά τους και ο δήμαρχος Καλαβρύτων, Γεώργιος Λαζουράς, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολου Κατσιφάρα και του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Γρηγόρη Αλεξόπουλου.
Η ολοκλήρωση αυτού του έργου μετά από πολλά χρόνια έρχεται να δείξει ότι η χώρα μας μπορεί να σταθεί στα πόδια της, μπορεί να ξεπεράσει την κρίση, σημείωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εγκαινιάζοντας τον οδικό άξονα Κορίνθου - Πατρών.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας, η ολόκληρωση του έργου δείχνει ότι ανοίγουν δρόμοι μπροστά μας, ανοίγει ο δρόμος που περιόριζε τη δυτική Ελλάδα στην επαφή της με το κέντρο της χώρας, ανοίγει παράλληλα και ο δρομος για να μπορέσουμε να βγουμε σύντομα από την πολυετή επιτροπεία.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, ο ορίζοντας εξόδου από την κρίση, από τη μακρόχρονη περιπέτεια της λιτότητας και της επιτροπείας είναι πλεόν ορατός και σε αυτό το πλαίσιο η παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου θα είναι η άμεση προτεραιότητα, με κριτήριο το δημόσιο όφελος και με τη δημιουργία υποδομών που θα τις καρπώνονται οι πολλοί.

Η εικόνα μιας χώρας που παρά τις δυσκολίες και τις στερήσεις του λαού καταφέρνει να στέκεται στα πόδια της, δεν είναι μια εικόνα χώρας που βρίσκεται σε παρακμή, αλλά η εικονα μια χωρας που καταφέρνει να πατάει στα ποόδια της και να κοιτά το μελλον, πρόσθεσε, σημειώνοντας πως «όλες αυτές τις δύσκολες μέρες και την περίοδο της δυσκολης διαπραγμάτευσης, με πολλούς να παριστάνουν τις Κασσάνδρες, σπεύσαμε να δουλέψουμε σκληρά».

Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για έργο που εκσυγχρονίζει το οδικό δίκτυο της χώρας, κάνοντας την απόσταση της Πάτρας από Αθήνα 1 ώρα και 40 λεπτά, ενώ σημείωσε πως ο δρόμος παραδίδεται έγκαιρα, για να έχουμε μια ασφαλή πασχαλινή έξοδο.

Κάνοντας λόγο για γιορτινή μέρα για τη δυτική Ελλάδα, είπε πως ολοκληρώνεται ένα έργο που πολλοί πίστεψαν ότι δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ, ενώ τόνισε πως δημιουργούνται νέες προϋποθέσεις ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή. Μεταξύ άλλων, σημείωσε πως ο νέος δρόμος φέρνει τη δυτική Ελλάδα και την πύλη του λιμανιού της Πάτρας πιο κοντά στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ακόμη πως προτεραιότητα είναι και η υλοποίηση του δρόμου Πάτρας-Πύργου. Όπως είπε, οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί και προχωρά η δημοπράτηση.

Τονίζοντας πως η ανάπτυξη ενός σύγχρονου σιδηροδρομικού δικτύου πρέπει να είναι στις προτεραιότητές μας, ανακοίνωσε ότι προχωράμε στην ανάπτυξη διπλής σιδηροδρομικής γραμμής στην περιοχή της Πάτρας.

Γενικότερα, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι «την πιο σκληρή περίοδο της κρίσης ανεβάσαμε την απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών κονδυλίων στο 98%» και καταλήγοντας σημείωσε: «Ο δρόμος ανοίγει. Ανοίγει και ο δρόμος προς το μέλλον για τη χώρα».




























Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.