Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά του Παρισιού

Τρόμος στην Γαλλική πρωτεύουσα, τρεις ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών. Νεκρός από πυρά τζιχαντιστή έπεσε ένας αστυ...

Τρόμος στην Γαλλική πρωτεύουσα, τρεις ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών. Νεκρός από πυρά τζιχαντιστή έπεσε ένας αστυνομικός ενώ άλλοι δύο συνάδελφοί του δίνουν μάχη για τη ζωή τους σε νοσοκομεία της γαλλικής πρωτεύουσας.
Το τρομοκρατικό χτύπημα, την ευθύνη για το οποίο ανάλαβε μέσω του «πρακτορείου των τζιχαντιστών» Amaq το Ισλαμικό Κράτος, έλαβε χώρα στην «καρδιά» του Παρισιού – την πολυσύχναστη και τουριστική λεωφόρο Ηλυσίων Πεδίων.
Δράστης της επίθεσης, όπως ανέφερε ο ΙSIS, ήταν ο Βέλγος Αμπού Γιουσίφ, που έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών.
Ο άντρας, που φαίνεται ότι είχε βάλει στο στόχαστρο τους αστυνομικούς, βγήκε από το όχημά του δίπλα σε βαν της αστυνομίας, έβγαλε ένα καλάσνικοφ και άρχισε να πυροβολεί.

Ολαντ: «Πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα» 
Αστυνομικές πηγές μίλησαν από την πρώτη στιγμή για τρομοκρατικό χτύπημα, μια πληροφορία που επιβεβαιώθηκε από τα πλέον επίσημα χείλη – αυτά του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ- λίγες ώρες αργότερα. 
«Είμαι πεπεισμένος ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα» δήλωσε ο Ολάντ, σε μήνυμά του προς τον γαλλικό λαό. Ο κ. Ολάντ δήλωσε παράλληλα το πρωί της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη ασφαλείας στις 8πμ τοπική ώρα. «Όλοι κατανοούν ότι η σκέψη μου είναι αυτή την ώρα με την οικογένεια του αστυνομικού που σκοτώθηκε και αυτών που τραυματίστηκαν» είπε ο Γάλλος πρόεδρος, τονίζοντας ότι ο αστυνομικός δολοφονήθηκε από έναν δειλό. 
Ο κ. Ολάντ ανέφερε ότι οι αστυνομικοί είναι εκτεθειμένοι, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι πρέπει να διασφαλιστεί η ασφάλειά τους. «Και θα διασφαλιστεί» δήλωσε εμφατικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.