Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στα δικαστήρια ο Κώστας Πελετίδης για την αξιολόγηση των εργαζομένων

Στα Δικαστήρια βρίσκεται σήμερα ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης. Δικάζεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών, για το αδίκημα της π...

Στα Δικαστήρια βρίσκεται σήμερα ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης. Δικάζεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Κατηγορείται γιατί υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των εργαζόμενων του Δήμου, το δικαίωμά τους στην εργασία.

Ο Δήμαρχος συνοδεύεται από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, Αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους, τον επικεφαλής της παράταξης «Ανυπότακτη Πολιτεία», Χρήστος Πατούχας, καθώς και από μέλη των Δ.Σ. όλων των Σωματείων και Συλλόγων εργαζομένων του Δήμου (Σύλλογος Υπαλλήλων, Σωματείο Εργαζομένων Καθαριότητας, Σωματείο Οδηγών Χειριστών, Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ, Σωματείο Σχολικών Φυλάκων και Καθαριστριών και Σύλλογος Εργαζομένων της ΔΕΥΑΠ).

Στο υπόμνημα του προς τον Ανακριτή, ο Δήμαρχος, τον Οκτώβρη 2014, ανέφερε:  « (...) Είμαστε αντίθετοι με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στους ΟΤΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Στο Δήμο Πατρέων έχουμε 324 εργαζόμενους ΙΔΑΧ που μονιμοποιήθηκαν μέσω της διαδικασίας ΑΣΕΠ καθόλα νόμιμα. Θέμα ανοχής η συγκάλυψης πλαστών δικαιολογητικών δεν υφίσταται (...)  Δεν καλύπτουμε διαδικασίες με πλαστά δικαιολογητικά σε καμία περίπτωση. (…) Με βάση τα παραπάνω αρνηθήκαμε ως Δημοτική Αρχή να δώσουμε τους ατομικούς φακέλους για επανέλεγχο, δίνοντας αντίστοιχες εντολές στις Διοικητικές Υπηρεσίες του Δήμου (...)»

Η Δημοτική Αρχή δεν συμμορφώνεται με τις αντιλαϊκές υποδείξεις των κυβερνήσεων, συνεχίζει αταλάντευτα να υπερασπίζεται την εργατική τάξη, τα πλατιά λαϊκά στρώματα που πλήττονται ανελέητα από την καπιταλιστική οικονομική κρίση.  Αντιμετωπίζει τις διώξεις μαζί με τους εργαζόμενους και τους δημότες του Δήμου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.