HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν με 59 πυραύλους τη Συρία

Πενηνταεννέα πυραύλους Κρουζ εκτόξευσαν οι δυνάμεις των ΗΠΑ εναντίον στόχων της συριακής κυβέρνησης, ως αντίποινα για την επίθεση με χ...

Πενηνταεννέα πυραύλους Κρουζ εκτόξευσαν οι δυνάμεις των ΗΠΑ εναντίον στόχων της συριακής κυβέρνησης, ως αντίποινα για την επίθεση με χημικά όπλα εναντίον αμάχων.
Οι εκτοξεύσεις έγιναν από αμερικανικά πλοία στη Μεσόγειο Θάλασσα και οι στόχοι περιλαμβάνουν την αεροπορική βάση στην κεντρική πόλη Χομς, από την οποία απογειώθηκαν τα συριακά μαχητικά που έκαναν ρίψη των χημικών όπλων, συριακά αεροσκάφη, έναν αεροδιάδρομο και σταθμούς ανεφοδιασμού, ανέφερε ανωνύμως Αμερικανός αξιωματούχος.
Η επίθεση ήταν η απάντηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην επίθεση με τοξικό αέριο στη Συρία που η Ουάσιγκτον αποδίδει στον σύρο πρόεδρο Μπάσαρ Αλ Άσαντ.

Συρία: «Ο βομβαρδισμός εξυπηρετεί μόνο τους τρομοκράτες»
 Οι ΗΠΑ βομβάρδΟι ΗΠΑ βομβάρδισαν με 59 πυραύλους τη Συρίαισαν με 59 πυραύλους τη Συρία
«Η συριακή ηγεσία και η συριακή πολιτική δεν θα αλλάξει. Η επίθεση αυτή δεν ήταν η πρώτη και δεν πιστεύω ότι θα είναι η τελευταία» δήλωσε ο Ταλάλ Μπαραζί στη συριακή τηλεόραση
Εικριτικός για την απόφαση των ΗΠΑ να προχωρήσουν σε βομβαρδισμό της αεροπορικής βάσης αλ Σαριάτ εμφανίστηκε στις δηλώσεις του κυβερνήτης της επαρχίας Χομς, στην οποία βρίσκεται η επίμαχη βάση.
Όπως δήλωσε, στην πρώτη αντίδραση από συριακής πλευράς μετά την επίθεση των ΗΠΑ, ο βομβαρδισμός εξυπηρετεί μόνο τους τρομοκράτες.
«Η συριακή ηγεσία και η συριακή πολιτική δεν θα αλλάξει. Η επίθεση αυτή δεν ήταν η πρώτη και δεν πιστεύω ότι θα είναι η τελευταία» δήλωσε ο Ταλάλ Μπαραζί στη συριακή τηλεόραση.
Σύμφωνα με την εκτίμησή του δεν πρέπει να υπάρχουν «μεγάλες ανθρώπινες απώλειες» αλλά «υπάρχουν υλικές καταστροφές».
Όπως είπε είναι σε πλήρη εξέλιξη οι επιχειρήσεις ττων σωστικών συνεργείων και της πυροσβεστικής προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ζημιές που προκλήθηκαν από την επιχείρηση.
Ο Μπαραζί κατέληξε, δε, επιμένοντας ότι η συγκεκριμένη βάση χρησιμοποιήθηκε από το συριακό καθεστώς μόνο για τις επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.