Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Πρόγραμμα για την «Προώθηση Διεθνικών Ερευνητικών Έργων για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις»

Δημοσιεύτηκε η πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης ενίσχυσης σχεδίων Έρευνας, Ανάπτυξης και Καινοτομίας για την « Προώθησ...

Δημοσιεύτηκε η πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης ενίσχυσης σχεδίων Έρευνας, Ανάπτυξης και Καινοτομίας για την «Προώθηση Διεθνικών Ερευνητικών Έργων για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις» στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».
Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προχώρησε στην ανάρτηση της Πρόσκλησης, συνολικού προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ, με τη διαδικασία υποβολής των προτάσεων να ξεκινά στις 25 Απριλίου και να λήγει στις 12 Μαΐου και ώρα 16:00.
«Η έρευνα και η καινοτομία είναι τομείς που στηρίζει δυναμικά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσα από δράσεις και προγράμματα. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε, να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε έργα και να αξιοποιούμε χρηματοδοτήσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας» υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.
Και πρόσθεσε: «Στόχος της δράσης αποτελεί η αύξηση της έρευνας και της καινοτομίας στον επιχειρηματικό τομέα και η περαιτέρω ενσωμάτωση της έρευνας και της καινοτομίας διεθνούς επιπέδου στην παραγωγική διαδικασία μέσω της προώθησης διεθνικών ερευνητικών έργων».
Η προώθηση Διεθνικών ερευνητικών έργων για ΜΜΕ περιλαμβάνει την ενίσχυση έργων διεθνικών συνεργασιών σε τομείς του Ορίζοντα 2020, που εντάσσονται στο πλαίσιο ευρωπαϊκών δικτύων ERA-NET ή παρόμοιων (ή και λειτουργική συνέχεια αυτών) στα οποία συμμετέχει η ΠΔΕ κ.α., την ενίσχυση συμπληρωματικών δράσεων για τη συνεργασία με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας, ώστε να προκύπτουν προϊόντα και υπηρεσίες από την εκμετάλλευση των αποτελεσμάτων και καινοτομιών έργων του προγράμματος Ορίζον 2020, την ανάπτυξη συνεργασιών και συνεργατικών δράσεων, την υποστήριξη διεθνούς δικτύωσης επιχειρήσεων της Περιφέρειας, ιδίως ΜΜΕ, με επιχειρήσεις και ερευνητικά κέντρα του εξωτερικού.
Έμφαση θα δοθεί σε προγράμματα έρευνας και καινοτομίας στους τομείς NMP (Nanotechnology – Μaterials – Production) με εστίαση σε προϊόντα ή και υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας. Οι τομείς αυτοί συνδέονται με την σχετική θεματική περιοχή προτεραιότητας της RIS3. Προϋπόθεση για τη χρηματοδότηση των ερευνητικών προτάσεων είναι η θετική τους αξιολόγηση στα πλαίσια διεθνούς κοινής πρόσκλησης ερευνητικών έργων ιδιαίτερα από ευρωπαϊκά προγράμματα ERANET (MANUNET I & II , LEADERA και INCOMERA), ή παρόμοια.
Δυνητικοί Δικαιούχοι είναι οι υφιστάμενες επιχειρήσεις, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην Αναλυτική Πρόσκληση της Δράσης.
Το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης βρίσκεται αναρτημένο στο
http://dytikiellada.gr/προσκλήσεις-προκηρύξεις/προσκληση-πδε0101c-1/
Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Άρη Μαμασιούλα (τηλ. 2613611417, email amamasioulas@mou.gr). 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.