Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Βέτο της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Συρία

Το δικαίωμα του «βέτο» ενεργοποίησε η Ρωσία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, προκειμένου να μπλοκάρει το ψήφισμα της πρότασης για την έκ...

Το δικαίωμα του «βέτο» ενεργοποίησε η Ρωσία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, προκειμένου να μπλοκάρει το ψήφισμα της πρότασης για την έκδοση κοινού κειμένου που θα καταδικάζει την κυβέρνηση της Συρίας για την επίθεση με χημικά στην Ιντλίμπ.
Η πρόταση έγινε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία και τη Βρετανία, οι οποίες είχαν εκδηλώσει τις προθέσεις τους από τις προηγούμενες συνεδριάσεις, με σκοπό να νομιμοποιήσουν μία πιθανή στρατιωτική επέμβαση κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία.
Η Ρωσία ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας άσκησε το δικαίωμά της να μπλοκάρει το ψήφισμα για την καταδίκη της κυβέρνησης Άσαντ, επιμένοντας πως τα χημικά στην Ιντλίμπ δεν προήλθαν από κυβερνητικές δυνάμεις.
Η ψηφοφορία ήταν 10 ψήφοι υπέρ, δύο κατά και τρεις αποχές. Όπως ανακοινώθηκε, «το ψήφισμα δεν έγινε αποδεκτό, διότι υπήρξε η αρνητική ψήφος ενός μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας».
Το Συμβούλιο ζήτησε από τη Συρία να παρουσιάσει στοιχεία για το σχέδιο πτήσης τη συγκεκριμένη ημέρα του χτυπήματος στην Ιντλίμπ, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την πυραυλική επίθεση από τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ στη Μεσόγειο.
Ο εκπρόσωπος της Μόσχας επανέλαβε το αίτημα για αποστολή εμπειρογνωμόνων στην περιοχή, υποστηρίζοντας πως τα χημικά με το αέριο Σαρίν βρίσκονταν στην αποθήκη που βομβαρδίστηκε, την οποία χειρίζονταν οι αντάρτες κατά του καθεστώτος Άσαντ. Έγινε γνωστό, δε, πως αύριο θα υπάρξει συνάντηση στη Χάγη, προκειμένου όλες οι πλευρές να καταθέσουν τις απόψεις τους και ζήτησε να συνεργαστούν άπαντες, ώστε να διαφανεί η αλήθεια.
Κατά την ψηφοφορία, η Βολιβία στήριξε τη Ρωσία με την αρνητική της ψήφο στην πρόταση των τριών (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία), ενώ οι Κίνα, Αιθιοπία και Καζαχστάν δήλωσαν αποχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.