HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ανάσα για τους αγρότες η ρύθμιση των χρεών

Οι αγρότες δεν εντάσσονταν έως τώρα στο πλαίσιο της ευεργετικής εξωδικαστικής ρύθμισης των επιχειρηματικών οφειλών. Μια παράλειψη η οποί...

Οι αγρότες δεν εντάσσονταν έως τώρα στο πλαίσιο της ευεργετικής εξωδικαστικής ρύθμισης των επιχειρηματικών οφειλών. Μια παράλειψη η οποία ερχόταν σε αντίθεση με τον ρόλο που καλείται να παίξει ο πρωτογενής τομέας στην πορεία εξόδου από την κρίση. Αυτό το κενό καλύπτεται, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Έθνος», φέρνοντας στο φως αναλυτικά τις ρυθμίσεις, τις προϋποθέσεις και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Από την επέκταση των σχετικών άρθρων του νομοσχεδίου, που βρίσκεται ήδη στη Βουλή προς ψήφιση, αναμένεται να ωφεληθούν πολλές χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι με χρέη και «κόκκινα» δάνεια.
Ετσι αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός των εκατοντάδων χιλιάδων μικρών, μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων που έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τα χρέη τους. Οι αγρότες, παίρνοντας οι ίδιοι την πρωτοβουλία για εξωδικαστικό συμβιβασμό, θα μπορούν να περιλαμβάνουν στη ρύθμιση απαιτήσεις του Δημοσίου, των ασφαλιστικών ταμείων και των πιστωτικών ιδρυμάτων. Μαζί και εκείνες προς την παλιά ΑΤΕ, η οποία τελεί υπό εκκαθάριση. Η συμπερίληψη των χρεών προς την τελευταία αποσκοπεί, επιπλέον, στην άρση αδιεξόδων από εκκρεμούντα χρέη αγροτικών συνεταιρισμών και εταιρειών με αγροτικές δραστηριότητες.
Ανακουφιστική για τον αγροτικό κόσμο είναι, όμως, μια άλλη πτυχή των ρυθμίσεων. Στα «κόκκινα» και προς ευνοϊκό διακανονισμό συμπεριλαμβάνονται στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια. Ακόμη και οφειλές από πιστωτικές κάρτες. Οι δυνατότητες υπαγωγής των αγροτών με εμπορική δραστηριότητα είναι λογικό και δίκαιο να δοθούν σε όσο γίνεται περισσότερους. Σε όλους εκείνους που κινούνται σε αυτόν τον τομέα και αποδεικνύεται από την υποβολή φορολογικής δήλωσης Ε3 και τήρησης βιβλίων.
Για να είναι αποδεκτή η αίτηση θα πρέπει ο οφειλέτης να αναφέρει τα εξής:
• Πλήρη στοιχεία της επιχείρησης (επωνυμία, διεύθυνση, ΑΦΜ, ΚΑΔ, τηλέφωνο, ηλεκτρονική διεύθυνση), αναφορά στον κύκλο εργασιών του κατά την τελευταία χρήση πριν από την υποβολή της αίτησης και στις συνολικές υποχρεώσεις του έναντι των πιστωτών του, περιγραφή της δραστηριότητάς του, της οικονομικής του κατάστασης, των λόγων της οικονομικής του αδυναμίας και των προοπτικών της επιχείρησής του,
• Κατάλογο όλων των πιστωτών του με πλήρη στοιχεία (επωνυμία, διεύθυνση, ΑΦΜ, τηλέφωνο, ηλεκτρονική διεύθυνση), των οφειλόμενων ποσών ανά πιστωτή και των συνοφειλετών που τυχόν ευθύνονται έναντι κάθε πιστωτή,
• Την πρότασή του για τον τρόπο ρύθμισης των οφειλών του, η οποία περιέχει κατ’ ελάχιστον το ποσό που δύναται να καταβάλλει σε μηνιαία ή ετήσια βάση για την αποπληρωμή των οφειλών του, και βασίζεται στα εκτιμώμενα έσοδα και έξοδα του οφειλέτη κατά τις επόμενες τουλάχιστον τρεις χρήσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.