Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Γρ. Αλεξόπουλος: «Εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά το Πάσχα για τη προστασία του καταναλωτή»

Η διασφάλιση του καταναλωτή, αλλά και των υγιών επιχειρήσεων, κατά την περίοδο του Πάσχα και όχι μόνο, ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκε...

Η διασφάλιση του καταναλωτή, αλλά και των υγιών επιχειρήσεων, κατά την περίοδο του Πάσχα και όχι μόνο, ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας κ. Γρηγόρη Αλεξόπουλου, με συμμετοχή των διευθυντών και προϊσταμένων όλων των αρμόδιων ελεγκτικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, αλλά και του Περιφερειακού Διευθυντή του ΕΦΕΤ Π. Σωτηρίου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος ζήτησε οι έλεγχοι φέτος να είναι εντατικότεροι από κάθε άλλη φορά, καθώς «είναι απαραίτητη η εύρυθμη λειτουργία της τοπικής αγοράς, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, καθώς έτσι θα διασφαλίσουμε ότι τα προϊόντα θα φθάσουν στους πολίτες στις ελάχιστες δυνατόν τιμές και στη καλύτερη δυνατή ποιότητα. Για αυτό το λόγο πρέπει να αποκλείσουμε κάθε φαινόμενο αισχροκέρδειας, αλλοιωμένων προϊόντων, παράνομων πωλητών και άλλων φαινομένων που είναι εις βάρος του καταναλωτή, αλλά και των επιχειρήσεων που προσπαθούν να λειτουργήσουν υπεύθυνα και νόμιμα».
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να ενταθούν οι έλεγχοι την Μεγάλη Εβδομάδα, σε καταστήματα ειδών διατροφής, κρεοπωλεία, σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές και όλων εκείνων που παραδοσιακά αυτές τις ημέρες παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση, επιδιώκοντας τη καλή συνεργασία με τους επαγγελματίες, τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και κυρίως την αποφυγή παραπλάνησης του Καταναλωτή.
Η συζήτηση επεκτάθηκε στο είδος των ελέγχων, όπως η σήμανση των σφαγίων, ο τρόπος μεταφοράς των νωπών προϊόντων, ο ποιοτικός έλεγχος τους, ο τρόπος τιμολόγησης τους και η αποτελεσματικότερη ενημέρωση των πολιτών για το τι πρέπει να προσέχουν κατά τη διάρκεια των αγορών τους.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος τόνισε : «είμαστε δίπλα στον Αχαιό πολίτη και θέλουμε να τον διαβεβαιώσουμε πως θα διαθέσουμε όλα τα μέσα, ώστε να διασφαλίσουμε πως ο συμπολίτης μας θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε φθηνά και ποιοτικά προϊόντα».
Ενημερώνονται οι καταναλωτές ότι σε περίπτωση που διαπιστώνουν τη διάθεση υποβαθμισμένων, ακατάλληλων, αλλοιωμένων ή με παραπλανητικές ενδείξεις τροφίμων, να απευθύνονται στα κάτωθι τηλέφωνα των Αρμόδιων  Ελεγκτικών Υπηρεσιών της  Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας :
• 2613 620-720 Δ/νση  Δημ. Υγείας & Κοιν/κής Μέριμνας Π.Ε. Αχαΐας.
• 2613 620 110 Δ/νση Ανάπτυξης Π. Ε.  Αχαΐας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.