HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αν. Ριζούλης: Μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα για πάσχοντες από καρδιακή ανεπάρκεια

Την συμπλήρωση της ΚΥΑ ΔΥΓ 3(α)/ΟΙΚ 104747/26-10-2012 για μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα για τους πάσχοντες με καρδιακή ανεπάρκεια τελικ...

Την συμπλήρωση της ΚΥΑ ΔΥΓ 3(α)/ΟΙΚ 104747/26-10-2012 για μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα για τους πάσχοντες με καρδιακή ανεπάρκεια τελικού σταδίου και ποσοστό αναπηρίας ίσο ή άνω του 80% ζητά ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ Ανδρέας Ριζούλης
Αναλυτικά αναφέρει:
Υπάρχουν περιπτώσεις ασφαλισμένων στο ΙΚΑ και νυν ΕΟΠΥΥ, δικαιούχων παροχών του ΕΚΠΥ-ΕΟΠΥΥ που πάσχουν από σοβαρού βαθμού καρδιακή ανεπάρκεια συνεπεία Υποκείμενης Διατατικής Μυοκαρδιοπάθειας στους οποίους εμφυτεύθηκαν συσκευές Υποβοήθησης (LVAD) ή και συσκευές μόνιμου βηματοδότη – απινιδιστή. 
Η Επιτροπή ΚΕΠΑ έχει αποδώσει σε αυτούς ποσοστό αναπηρίας 80% και έχουν κριθεί ανίκανοι για κάθε εργασία λαμβάνοντας σύνταξη αναπηρίας. 
Πολλοί ασθενείς βρίσκονται στην ίδια κατάσταση αδυνατώντας να λάβουν όλα τα απαραίτητα φάρμακα τους διότι η πάθηση τους δεν έχει συμπεριληφθεί ούτε στον ισχύοντα ΕΚΠΥ-ΕΟΠΥΥ ούτε στην ΚΥΑ ΟΙΚ.104747/26-10-2012 (ΦΕΚ 2883 Β΄) που ρυθμίζει ανάλογα θέματα. 
Βάσει αυτών ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός: 
1) Αν προτίθεται να προχωρήσει στην τροποποιητική συμπλήρωση της ΚΥΑ ΔΥΓ 3 (α)/ΟΙΚ 104747/26-10-2012 (ΦΕΚ 2883 Β΄/26-10-2012) συμπεριλαμβάνοντας και τους πάσχοντες για τουλάχιστον 20 χρόνια με καρδιακή ανεπάρκεια τελικού σταδίου και οι οποίοι φέρουν συσκευή μηχανικής υποστήριξης ή απινιδιστή. 
2) Αν προτίθεται και πότε, να κηρύξει τον Ενιαίο Κανονισμό Υγείας (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ συμπεριλαμβάνοντας και την εν λόγω νοσηρή κατάσταση, με μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα εφόσον τους έχει αναγνωριστεί από Επιτροπή ΚΕΠΑ ποσοστό αναπηρίας μεγαλύτερο ή ίσο με 80% λόγω της σοβαρότατης πάθησης τους. 
 Ο ερωτών βουλευτής 
Ανδρέας Ριζούλης 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.