Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Α. ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ: ΝΑΙ...Η ΣΚΟΤΑΝΗ, ΝΑΙ... ΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ

Λαμπρότητα!!! Αυτός είναι ένας από τους χαρακτηρισμούς  που ταιριάζει στον τρόπο που διεξήχθη, την Κυριακή το μεσημέρι, στις 19 Φεβρουαρ...

Λαμπρότητα!!! Αυτός είναι ένας από τους χαρακτηρισμούς  που ταιριάζει στον τρόπο που διεξήχθη, την Κυριακή το μεσημέρι, στις 19 Φεβρουαρίου 2017, στο κέντρο δεξιώσεων «ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ HALL» στο  Περιστέρι  ο ετήσιος χορός που διοργάνωσε ο δραστήριος Σύλλογος  των Σκοταναίων.  
Η αθρόα και πέρα από κάθε προσδοκία προσέλευση του κόσμου, η άψογη  οργάνωση, το κέφι, ο χορός,  η ζωντάνια, τα χαμόγελα και η καλή διάθεση των συμμετεχόντων, σε συνδυασμό με τα άφθονα και πλούσια δώρα που κληρώθηκαν, καθώς και τις εκπλήξεις που περίμενε τους καλεσμένους, προσέδωσαν μια εικόνα ευχαρίστησης και δημιουργικότητας και συντέλεσαν στη πραγματοποίηση μιας εξαιρετικής, ξεχωριστής και αξέχαστης εκδήλωσης!!!!!  
Η αρχή έγινε με το καλωσόρισμα των, επισήμων και μη, προσκεκλημένων,  που φανερά εξέφρασαν την ευχαρίστηση τους για την επιλογή του όμορφου και άνετου χώρου.  Η κοπή της  πρωτοχρονιάτικης πίτας και οι  ευχές της Προέδρου του Συλλόγου Σκοταναίων για  υγεία προς όλους,  ως το πρώτο και κύριο αγαθό της ζωής μας,  καθώς και τις ευχαριστίες της, εκ μέρους του  Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, προς όλους όσους συμβάλλουν εθελοντικά για την υλοποίηση των στόχων, ευχόμενη «η φλόγα που άναψε πριν από 42χρόνια θα πρέπει να  παραμείνει άσβεστη και όσοι περισσότεροι συμμετέχουμε, το αποτέλεσμα θα είναι πάντα καλύτερο αρκεί να υπάρχει θέληση, αγάπη & κατάθεση ψυχής για τον τόπο μας, διατήρηση της παράδοσής  μας καθώς θα πρέπει να μεταλαμπαδεύουμε τα ήθη και έθιμά μας από γενιά σε γενιά»  ήταν μόνο η αρχή για το τι θα ακολουθούσε. 
Στην συνέχεια, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Α. Κατσιφάρας στην ομιλία του τόνισε μεταξύ των άλλων:
 «Σπάνια μικρό χωριό να έχει αυτή την εμβέλεια και αυτή την αγάπη του κόσμου.»
            «Ο τόπος μας, οι ρίζες μας, τα σύμβολα και οι αξίες είναι η διαδρομή του καθενός από εμάς.»
           «Ναι… η  Σκοτάνη, Ναι… τα Καλάβρυτα μπορούν να δώσουν ένα μήνυμα ελπίδας.»  ευχόμενος υγεία και με αλληλεγγύη μπορούν να γίνουν αλλαγές στον τόπο μας.
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η βράβευση ενός εξαίρετου μέλους του Συλλόγου μας και επί δεκαετίες στιβαρό αρωγό στην πραγματοποίηση διαφόρων δραστηριοτήτων του,  κυρίως δε της λαχειοφόρου αγοράς που ετησίως διεξάγεται, επί τη βάσει των εκατοντάδων δώρων που ο ίδιος  εθελοντικά, ανιδιοτελώς και ακούραστα συλλέγει, του ενενηντάχρονου Επίτιμου Μέλους και επί πολλά έτη Αντιπροέδρου του Συλλόγου κ. Δημητρίου Σ. Αποστολόπουλου.  
Η βράβευση έγινε από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Α. Κατσιφάρα μαζί με τον Επίτιμο Πρόεδρο της Π.Ε. κ. Γεώργιο Κοσμά, τον Πρόεδρο της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης κ. Δ. Βαρβιτσιώτη και τους Επίτιμους Προέδρους του Συλλόγου Σκοταναίων κ.κ. Σταύρο Π. Μουγγολιά  και Γεώργιο Α. Σατολιά.
 Ο κ. Δημήτριος Σ. Αποστολόπουλος φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε το Δ.Σ. για την τιμή που έγινε στο πρόσωπό του λέγοντας, για  να χρησιμοποιήσουμε και λέξεις του ιδίου,  ότι ο Σύλλογος λειτουργεί όπως «το ρολόϊ  του Μπίγκ  Μπέν» του Λονδίνου, δηλαδή, ρυθμικά, σταθερά και ασταμάτητα, τονίζοντας ότι όλοι θα πρέπει να σταθούμε κοντά στο Σύλλογο με ομοψυχία, αγάπη, ενότητα και κυρίως με συλλογική προσφορά.
 Μία ακόμη έκπληξη που ιδιαίτερα συγκίνησε τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση ήταν η προβολή του βίντεο, καθώς με αυτό παρουσιάστηκαν όχι μόνο οι κύριες δραστηριότητες του τρέχοντος Δ.Σ. του Συλλόγου κατά τη διάρκεια της δίχρονης θητείας του, αλλά οι περιλαμβανόμενες σε αυτό ευχές των ξενιτεμένων Σκοταναίων και των απογόνων αυτών από την Αυστραλία, τον Καναδά, το Βέλγιο και τη Γαλλία, οι οποίοι εξέφρασαν τη νοσταλγία για τον τόπο τους, τις ευχές τους για το Νέο Έτος και την προσδοκία τους να επιστρέψουν σύντομα για να επισκεφθούν το χωριό τους. Ήταν μια από τις πιο κορυφαίες στιγμές που καθήλωσε τους πάντες, προξενώντας ρίγη συγκίνησης, χαράς και λαχτάρας.
Εν συνεχεία, η παρουσίαση χορών από την χορευτική ομάδα του  Συλλόγου Λυκουριωτών, υπό την καθοδήγηση του Προέδρου και Υπευθύνου της  κ. Σωκράτη Μούσιου, απέσπασαν την προσοχή όλων, εντυπωσιάζοντας και συμπαρασέρνοντας όλους τους παρευρισκομένους στο χορό, καθώς με τη λεβεντιά και τη χάρη τους μετέδωσαν για μια ακόμη φορά τη σημασία των παραδόσεών μας και  αυτό που χαρακτηρίζει τον τόπο μας: η δύναμη να μετουσιώνει τους αγώνες για ζωή σε ομορφιά και πνευματική ανύψωση.
Θαυμαστές, στο σημείο αυτό ήταν οι επιδεξιότητες στο χορό όλων των επίσημων καλεσμένων του Συλλόγου και δη του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Α. Κατσιφάρα, του Επίτιμου Προέδρου της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης κ. Γεωργίου Κοσμά, του Προέδρου κ. Κ. Νικολόπουλου και των μελών του Δ.Σ. του Συνδέσμου Καμενιανιτών – Δροβολοβιτών - Δεσινιωτών «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ» κ.κ. Β. Καλογερόπουλου και Σ. Λάμπου  που γοήτευσαν και παρότρυναν όλους στο χορό.
 Με την έναρξη του χορού οι Σκοταναίοι και οι φίλοι τους ξέδωσαν, άφησαν πίσω τους τις έννοιες και τα προβλήματα και επιδόθηκαν με κέφι σε χορό μέχρι τελικής πτώσης, που διήρκησε μέχρι αργά το βράδυ!!!!!!
        Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους:
·        O  Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Καστιφάρας μαζί με την κόρη του  Μελίνα.
·        Ο Επίτιμος Πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης και πρώην Αντιδήμαρχος του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης  κ. Γεώργιος Κοσμάς.
·        Ο Πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης κ. Δημήτριος Βαρβιτσιώτης.
·        Ο  πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κλειτορίας του Δήμου Λευκασίου  κ. Ανδρέας Μπράβος.
·        Ο  Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης και πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Δρυμοτών κ. Παναγιώτης Μπουζιώτης.
·        Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Αγίου Δημητρίου και Πρόεδρος του Συλλόγου Σοποτινών κ. Σούλης Σοφιανόπουλος.
·        Η Γενική Γραμματέας της  Παγκαλαβρυτινής  Ένωσης και του Συλλόγου Σοποτινών κ. Αρετή Πράγια.
  • Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κυπριακού Ουγγρικού Συλλόγου Φιλίας Βουδαπέστης κ. Βασίλειος Α. Σταματόπουλος.
  • Ο Επίτιμος και πρώτος Πρόεδρος του Συλλόγου Σκοταναίων κ. Σταύρος Π. Μουγγολιάς.
  • Ο  Επίτιμος Πρόεδρος κ. Γεώργιος Α. Σατολιάς.
  • Το Επίτιμο Μέλος & επί πολλά έτη Αντιπρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Δημήτριος Σ. Αποστολόπουλος.
  • Ο πρώην Πρόεδρος κ. Νικόλαος  Γ. Χρονόπουλος.
  • Ο πρώην  Αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Β. Ζήκος.
  • Ο Πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής κ. Ιωάννης Α. Χρονόπουλος και τα μέλη της κ.κ. Γεώργιος  Π. Μουγγολιάς και Αναστάσιος Σ. Δεληγιάννης.
  • Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας του Δήμου Γαλατσίου και συμπατριώτισσά μας  κ. Αγγελική Γ. Ζήκου.
  • Ο  Πρόεδρος του Συλλόγου Δαφναίων Αθήνας & Πειραιά κ. Άγγελος Καυγάς.
  • Ο  Πρόεδρος του Συνδέσμου Καμενιανιτών – Δροβολοβιτών - Δεσινιωτών «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ» κ. Κωνσταντίνος Νικολόπουλος, συνοδευόμενος από το μέλος του Δ.Σ. κ. Βασίλειο Καλογερόπουλο, και τον Εκπρόσωπο της Τοπικής Κοινότητας κ. Σπύρο Λάμπο.
  • Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λυκουριωτών και Υπεύθυνος της Χορευτικής Ομάδας Συλλόγου Λυκουριωτών κ. Σωκράτης Μούσιος.
  • Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Άνω Κλειτορίας (Καρνέσι) κ. Σπήλιος Μπαλαφούτας.
  • Ο  Πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Ρομποτιανών κ. Νικόλαος  Μπελτσογιάννης.
  • Ο κ. Ιωάννης Αποστολόπουλος, γαμπρός του αειμνήστου Προέδρου του Συλλόγου Σκοταναίων, Θεόδωρου Γιαννόπουλου, ο οποίος  χορηγεί στο Σύλλογο τα χρώματα από την εταιρεία KTISIS
  • Η πρώην κοσμήτωρ και ταμίας του Συλλόγου κ. Γεωργία Χ. Ζήκου το πρώην μέλος κ. Ανδρομάχη Καρανικόλα – Ζήκου καθώς και ο πρώην ταμίας κ. Βασίλειος Δ. Παπαδόπουλος.
  • και οι συμπατριώτες μας από τη Σκοτάνη κ.κ. Καλλιόπη Α. Αντωνοπούλου, Παναγιώτης Α. Ζήκος, Ματθαίος Π. Ρηγόπουλος και  Παναγιώτης  Δ. Μπουζιώτης. 
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Σκοταναίων απευθύνει «ένα τεράστιο εγκάρδιο ευχαριστώ» σε όλους τους συμμετέχοντες και σε όλους όσους συνέτειναν στην τέλεια υλοποίηση της εκδήλωσης και εύχεται και του χρόνου να ξανανταμώσουμε όλοι μαζί και να χαρούμε το ίδιο και ακόμη περισσότερο!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.