HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

650.000 ευρώ για τον δρόμο Λεοντίου μέσω Χαλανδρίτσας - Έργο πνοής με παρέμβαση Σκούτα

Ο Πάνος Σκούτας με Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα Ένα έργο πνοής θα υλοποιηθεί, επιτέλους, στον Δήμο Ερυμάνθου με κονδύλια που εγκρίθηκαν απ...

Ο Πάνος Σκούτας με Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα
Ένα έργο πνοής θα υλοποιηθεί, επιτέλους, στον Δήμο Ερυμάνθου με κονδύλια που εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε το ποσό των 650.000 ευρώ στο Δήμο Ερυμάνθου για την υλοποίηση του έργου αποκατάστασης ζημιών του οδικού δικτύου της τοπικής κοινότητας του Λεοντίου Αχαΐας.
Η ασφαλτόστρωση τμήματος του δρόμου που συνδέει το Λεόντιο με τα Βεταίικα και το οροπέδιο της Ρακίνας αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων. Η υλοποίηση του έργου θα εξυπηρετεί, επιπροσθέτως, τη διασύνδεση του Λεοντίου μέσω Χαλανδρίτσας, ενώ ταυτόχρονα θα βελτιώσει τη δυνατότητα μετακίνησης των κτηνοτρόφων και των αγροτών της περιοχής.
Για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του συγκεκριμένου έργου καθοριστική υπήρξε η συμβολή του Παναγιώτη Σκούτα, Διευθυντή του Νίκου Παππά, ο οποίος κατάγεται από το Λεόντιο.
Σε δήλωση του, ο Παναγιώτης Σκούτας ανέφερε: «το Λεόντιο είναι ένα ιστορικό χωριό με διαχρονική παρουσία στην Αχαΐα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Στη σύγχρονη Ιστορία της χώρας μας είχε μεγάλη συμβολή στην Εθνική Αντίσταση και στον αγώνα των Ελλήνων ενάντια στο φασισμό. Σήμερα, δίνει τη δική του μάχη, αποτελώντας μέρος της προσπάθειας του Δήμου Ερυμάνθου για την αναζωογόνηση της αγροτικής οικονομίας και την ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής. Το συγκεκριμένο έργο είναι μια σημαντική αρχή, όμως πρέπει να σημειωθεί ότι από μόνο του δεν φτάνει, χρειάζονται πολλά να γίνουν ακόμη».
Στη συνέχεια, ο κ. Σκούτας αναφέρθηκε στο στρατηγικό πλάνο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, περί ανάπτυξης της αχαϊκής αγροτικής ζώνης με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προκύπτουν από τη νέα ψηφιακή τεχνολογία: «Αναμφίβολα, χρειάζονται έργα ανάπτυξης για όλη την Αχαΐα. Η σύνδεση της τοπικής οικονομίας με τα προγράμματα ΕΣΠΑ και με την ανάπτυξη των Ευρυζωνικών Υποδομών, μέσω του προγράμματος Rural Broadband, θα δώσει στις αγροτικές περιοχές περαιτέρω κίνητρα για νέες και καινοτόμες επιχειρηματικές προσπάθειες. Στην Αχαΐα έχουν ενταχθεί 151 περιοχές στο έργο των Ευρυζωνικών Υποδομών, που θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2017. Ήδη, στις περιοχές Λεοντίου, Δεμεστίχων και Καταρρακτών, έχουν ολοκληρωθεί όλα τα τεχνικά έργα και απομένει η έκδοση της άδειας εμπορικής εκμετάλλευσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.