Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Νίκος Νικολόπουλος: Απάνθρωπος ο φόρος στα 300€ των ατόμων με αναπηρία!

Με ερώτηση αγανάκτησης και κατακραυγής για την αναλγησία που δείχνει το κράτος σε άτομα με αναπηρία, αντέδρασε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδ...

Με ερώτηση αγανάκτησης και κατακραυγής για την αναλγησία που δείχνει το κράτος σε άτομα με αναπηρία, αντέδρασε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος. 
Η ερώτηση κατατέθηκε προς τον Υπουργό Οικονομικών και είναι πραγματικά κόλαφος για τους εμπνευστές της επιβολής φόρων στα 320 ευρώ που λαμβάνουν, ως προνοιακό επίδομα, το άτομα με αναπηρία!
Το επίδομα δίνεται σ’ έναν άνθρωπο που έχει αναπηρία προκειμένου να καλύψει τις ιδιαίτερες ανάγκες που έχει για να κρατηθεί στη ζωή. Είναι αδιανόητο λοιπόν αυτό να φορολογείται και παράλληλα να γίνεται αιτία να χάσει όλες τις άλλες παροχές που έχει.
Ειδικότερα η απόφαση του κ.Τσακαλώτου ορίζει την καταγραφή των αναπηρικών επιδομάτων στη φορολογική δήλωση σε κωδικούς που εάν δηλωθούν, τότε θα συνυπολογιστούν στο συνολικό φορολογητέο εισόδημα. Αυτό σημαίνει ότι πολλά άτομα με ποσοστό αναπηρίας από 80% και άνω, θα επιβαρυνθούν με την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και κατά συνέπεια δεν θα μπορέσουν να κάνουν χρήση της έκπτωσης από τον ΕΝΦΙΑ, από φοροαπαλλαγές ή άλλες παροχές που δικαιούνται.
Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία κ.Ιωάννης Βαρδακαστάνης έχει ζητήσει από την Κυβέρνηση, τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και από το υπουργείο Οικονομικών να αναγνωρίσουν ότι «τα αναπηρικά επιδόματα δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση εισόδημα προς φορολόγηση, παρά μόνο δίνονται στα άτομα με αναπηρία και χρόνια πάθηση ως βοήθημα για την αντιμετώπιση της αναπηρίας ή της χρόνιας πάθησής τους»
Είναι λοιπόν λογικό και κοινωνικά δίκαιο να μην συνυπολογίζονται τα πάσης φύσεως επιδόματα αναπηρίας (προνοιακά επιδόματα, εξωιδρυματικό επίδομα, επίδομα κίνησης, διατροφικό επίδομα νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων συμπαγών οργάνων κ.λπ.) σε οποιαδήποτε εισοδηματικά κριτήρια, είτε φορολογικά μέτρα.
Με βάση το ανωτέρω σκεπτικό ο Νίκος Νικολόπουλος ρωτάει τον Υπουργό: 
1ον Πρόκειται να καταθέσετε σχετική διάταξη στη Βουλή που θα ορίζει την οριζόντια εξαίρεση σε οποιοδήποτε υπολογισμό εισοδηματικών κριτηρίων;  
2ον  Εάν νομοθετήσετε σχετικά, τότε γιατί δεν προχωράτε στην άμεση έκδοση  οδηγίας προς τις Εφορίες της χώρας για την σωστή εφαρμογή των ανωτέρω και την αποφυγή αυθαίρετων ερμηνειών;


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.