Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

20 Απριλίου γιορτάζουν - Συναξαριστής

Σήμερα 20 Απριλίου γιορτάζουν Ονομαστικές Εορτές: ΖΑΚΧΑΙΟΣ Ζακχαίος, Ζάκχος, Ζάχος Συναξαριστής Αποστόλου (Ο΄) Ζακχαίου, του α...

Σήμερα 20 Απριλίου γιορτάζουν
Ονομαστικές Εορτές:
ΖΑΚΧΑΙΟΣ Ζακχαίος, Ζάκχος, Ζάχος

Συναξαριστής
Αποστόλου (Ο΄) Ζακχαίου, του αρχιτελώνου της Ιεριχώ. Ιερομάρτυρος Αναστασίου, επισκόπου Αντιοχείας. Μαρτύρων Ακινδύνου, Αντωνίνου, Βίκτωρος, Ζήνωνος, Ζωτικού, Θεωνά, Καισαρίου, Σεβηριανού και Χριστοφόρου. Οσίων Αθανασίου (1) κτίτορος της Μονής των Μετεώρων (†1310) και Ιωάσαφ. Θεοδώρου του «Τρίχινα», Ιωάννου του Παλαιολαυρίτου.

(1) Ο όσιος Αθανάσιος γεννήθηκε στη Πάτρα της Πελοποννήσου το 1305, από γονείς πλουσίους και επιφανείς. Όμως σε πολύ μικρή ηλικία έμεινε ορφανός από πατέρα και παραδόθηκε στην επιμέλεια του θείου του. Μετά την κατάληψη της πατρίδος του μετέβη στη Θεσσαλονίκη και από εκεί στο Άγιο Όρος, όπου γνώρισε και συνδέθηκε με τους περιώνυμους τότε ασκητές Γρηγόριο το Σιναΐτη τον ησυχαστή, Ισίδωρο το Θεσσαλονικέα, τον μετέπειτα Οικουμενικό Πατριάρχη και άλλους οσίους άνδρες από τους οποίους μυήθηκε στην ασκητική ζωή. Αφού επισκέφθηκε και άλλους ασκητικούς τόπους για να γνωρίσει και να συνομιλήσει με διάφορους ασκητές κατέληξε στους Σταγούς (Καλαμπάκα). Εκεί στα πανύψηλα βράχια και συγκεκριμένα επάνω σε κάποια τεράστια πέτρα τη λεγόμενη Στύλο κατοίκησε με δύο μαθητές του και έκτισε ναό. Την πέτρα εκείνη την ονόμασε Μετέωρο. Επειδή η φήμη του έφερε κοντά του πολλούς νέους ασκητές ίδρυσε κοινόβιο με μεγάλο ναό αφιερωμένο στη Μεταμόρφωση του Σωτήρα. Εκεί με αυστηρή άσκηση και θέρμη πέρασε τα υπόλοιπα έτη της ζωής του διδάσκοντας και νουθετώντας τους νέους αδελφούς. Εκοιμήθη ειρηνικά το 1383 σε ηλικία 78 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.