BREAKING NEWS
latest

Σάββατο, 8 Απριλίου 2017

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΑΜΕΝΙΑΝΙΤΩΝ-ΔΡΟΒΟΛΟΒΙΤΩΝ-ΔΕΣΙΝΙΩΤΩΝ (ΑΠΡΙΛΙΟΣ-ΜΑΪΟΣ 2017)

Ο Σύνδεσμος Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών κι εμείς ως Δ. Σ. συνεχίζοντας τις δραστηριότητές μας και χαράσσοντας καινούριες διαδρομές – εκεί όπου δεν υπάρχουν - δρομολογούμε το ταξίδι μας στο χώρο και το χρόνο γεμάτο δράσεις, ανησυχίες και  πόθο δημιουργίας για τον τόπο μας. Όλοι εμείς που δραστηριοποιούμαστε στα κοινά, που αγαπάμε χωρίς όρια αυτό που κάνουμε δεν εφησυχάζουμε. Μεταφέροντας αναμνήσεις απ το χθες, αλλά και τους σύγχρονους προβληματισμούς που ο καθένας κουβαλά ανησυχητικά, προσπαθώντας να αποτυπώσει τον δικό του βηματισμό στο ανάγλυφο του τόπου μας, στηριγμένο στα ακούσματα και τα εφόδια που άντλησε ο ίδιος απ την οικογένειά του, την κοινωνία των χωριών μας, αλλά και από αυτή την ίδια τη ζωή, βαδίζουμε συνετά, σταθερά, δημιουργικά.
Αυτά τα στοιχεία πάντα θα συνοδεύουν την δράση , την προσφορά και παρουσία μας σε κάθε έκφανση της ζωής, τόσο ατομικά όσο και συλλογικά. Αυτά είναι που έδωσαν και δίνουν  το έναυσμα για  τη συμμετοχή μας στο συλλογικό, πολιτιστικό και ιστορικό γίγνεσθαι των χωριών μας, το οποίο κατά γενική ομολογία ξεπερνά τα όρια του ιδεατού αρκετές φορές, αγγίζοντας ενίοτε την τελειότητα.
Είναι εκείνα τα στοιχεία που μας ατσαλώνουν την θέληση να συνεχίσουμε προς το αύριο, παραμερίζοντας και αγνοώντας τις όποιες δυσκολίες της ζωής, τις μικροψυχίες και τα ακατανίκητα πάθη των ανθρώπων, τα οποία συναντούν αδιάλειπτα στο διάβα τους όσοι αγωνίζονται για το κοινό καλό. Κανόνας απαράβατος στον κάθε τόπο του Ελλαδικού χώρου, στον οποίο μόνο τα μεγέθη αλλάζουν.
Μέσα σ όλα αυτά, καθώς και σ ένα πνεύμα συναδέλφωσης, αγάπης, αλληλεγγύης, εθελοντισμού, αλλά και προσφοράς, σας καλούμε όλους σας να παρευρεθείτε και να λαμπρύνετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις μας:
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΕΘΝΕΓΕΡΤΗ Π.Π.ΓΕΡΜΑΝΟ ΣΤΟΝ ΑΥΛΕΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΔΡΟΒΟΛΟΒΟΥ ΤΗΝ 21-4-2017
***********************************************************
                                           


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΜΕΝΙΑΝΙΤΩΝ-ΔΡΟΒΟΛΟΒΙΤΩΝ-ΔΕΣΙΝΙΩΤΩΝ 
« Ο ΗΡΑΚΛΗΣ»
   Ο Σύνδεσμος Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καμενιάνων και του οικισμού Δροβολοβού, καθώς και σύσσωμοι οι λοιποί φορείς των χωριών μας, (Εκκλησιαστικά Συμβούλια Δροβολοβού και Καμενιάνων), σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε και να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τον Εθνεγέρτη Π. Π. Γερμανό. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν  την Παρασκευή 21–4–2017 και ώρα 10:30, στον αύλειο χώρο του πανηγυρίζοντος σπηλαιώδους ναού της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής Δροβολοβού και σε ειδικό μνημείο που έχουμε κατασκευάσει εκεί, ανάμεσα σ ένα ανεπανάληπτα όμορφο, ιστορικό και λατρευτικό τόπο.
    Για το Δ.Σ. του Συνδέσμου        Για την Τοπική Κοινότητα Καμενιάνων
            Ο Πρόεδρος                                               Ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Νικολόπουλος                     Σπυρίδων Λάμπος
      *********************************************************
Τονίζεται ότι οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής που θα πραγματοποιήσουμε στις 21-4-2017 στο Δροβολοβό για τον Π. Π. Γερμανό, είναι ενταγμένες στις πανελλήνιες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται για τα διακόσια χρόνια απ την απελευθέρωση της πατρίδας μας από τον τουρκικό ζυγό, που κορυφώνονται το 2021.
Σ΄ αυτόν τον ιερό-λατρευτικό και ιστορικό τόπο τιμούμε τον εθνεγέρτη Π. Π. Γερμανό, που πρώτος ύψωσε το λάβαρο της επανάστασης στην Αγία Λαύρα και όρκισε σ αυτό τα παλληκάρια, τους δικούς μας προγόνους-αγωνιστές, με το σύνθημα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ». Έτσι η περιοχή των Καλαβρύτων, πρώτη απελευθερωθείσα περιοχή απ όλη την Ελλάδα -21 Μάρτη- 1821, απετέλεσε το σύμβολο και άναψε το φυτίλι της λευτεριάς σ όλη την Πελοπόννησο και στη συνέχεια στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Τιμούμε ακόμη τον Π. Π. Γερμανό για τους υπέρ ελευθερίας αγώνες του, κατά τους οποίους τα χωριά μας κατείχαν πρωτεύοντα ρόλο, καθότι οι πρόγονοί μας συνδέονταν στενά μετά πολλών πρωτεργατών, αθλητών της ελευθερίας μας, αλλά και με αυτόν τον λαμπρό ιεράρχη.
Μετά τις εκδηλώσεις θα επακολουθήσει και φιλοξενία για τους παρισταμένους πλαισιωμένη με πλούσιο πρόγραμμα.
Σημ: Ο Σύνδεσμός μας προτίθεται να οργανώσει και την μεταφορά επισκεπτών απ την Αθήνα με πούλμαν, αν συμπληρωθεί ανάλογος αριθμός.  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Ειδικό Γραμματέα Βασίλειο Καλογερόπουλο στο τηλέφωνο: 6944580750 καθώς και με τον Αντιπρόεδρο Αλέξανδρο Σταθόπουλο στο τηλέφωνο: 6974053943.

                         Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση

Το Δ. Σ. του Συνδέσμου μας Καμενιανιτών – Δροβολοβιτών –Δεσινιωτών καλεί όλα τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση με μοναδικό θέμα την τροποποίηση του καταστατικού. Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Μαΐου και ώρα 11 πμ. στα γραφεία της Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως, Πατησίων 121 (2ος όροφος) Αθήνα. Να μην λείψει κανένας, απαιτείται αυξημένη απαρτία.

                                   Ευχές- Εορτές
Ευχόμαστε στους όπου γης Καμενιανίτες-Δροβολοβίτες και Δεσινιώτες σ όλους τους Καλαβρυτινούς και τους φίλους «Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα»!! Είθε τω φως της Αναστάσεως να γεμίσει και να πλημμυρίσει με φως τις καρδιές όλων εμάς και των οικογενειών μας. Καλή Ανάσταση και στην πατρίδα μας που δοκιμάζεται.

 **Στις 2 Μαΐου 2017 πανηγυρίζει ο πολιούχος των Καμενιάνων Άγιος Αθανάσιος, κατά την εορτή της Ανακομιδής των Λειψάνων του. Σας καλούμε επίσης να παρευρεθείτε και να συνεορτάσουμε μαζί όπως παλιά.                                                           
       
         Για το Δ. Σ. Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης


« PREV
NEXT »