HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Του έψαλε τα... πάθη στο "Καραϊσκάκης" - Ολυμπιακός - ΑΕΚ 1-2

Το πάνω χέρι για την πρόκριση πήρε η ΑΕΚ επικρατώντας στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου, μέσα στο "Καραϊσκάκης¨με 2-1. Ο αγώνας ή...

Το πάνω χέρι για την πρόκριση πήρε η ΑΕΚ επικρατώντας στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου, μέσα στο "Καραϊσκάκης¨με 2-1.
Ο αγώνας ήταν εξαιρετικός όπου για 65' λεπτά τα είδαμε όλα. Ξύλο, ένταση και αρκετή μπάλα με την ΑΕΚ να κατάφέρνει να νικήσει τον Ολυμπιακό στο "Γ.Καραϊσκάκης" με 2-1, με γκολ από Αραούχο και Πατίτο. Πολύ καλοί στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι με τον Φιγκέιρας να σκοράρει, χωρίς να είναι αρκετό. Τεράστιο προβάδισμα για πρόκριση στον τελικό οι "κιτρινόμαυροι".
Το ματς
Γεμάτο ματς παρακολουθήσαμε στο πρώτο ημίχρονο σε ένα ντέρμπι με τα όλα του. Από το πρώτο μόλις λεπτό ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι όταν σέντρα του Ανδρούτσου από αριστερά βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Ανέστη με τον Μάριν να μη μπορεί να σκοράρει στην επαναφορά από ευνοϊκή θέση.
Ο Ολυμπιακός είχε μπει καλύτερα αλλά η ΑΕΚ βρήκε το γκολ. Όμορφα εκτελεσμένη κομπίνα σε φάουλ από τον Μάνταλο που βρήκε στην κίνηση τον Αραούχο ο οποίος με πλασέ νίκησε τον Καπίνο για το 1-0. Το γκολ γέμισε νευρικότητα τους "ερυθρόλευκους" που έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο. Σε ένα από αυτά στο 11' ο Αραούχο βγήκε τετ α τετ με τον Καπίνο, με τον Έλληνα τερματοφύλακα να βγαίνει νικητής.
Κάπου εκεί ο Ολυμπιακός άρχισε να ισορροπεί και να κερδίζει μέτρα στο χορτάρι. Τον βοήθησε και η άμεση ισοφάριση στο 13'. Μάριν και Καρντόσο συνδυάστηκαν όμορφα εντός περιοχής και ο Φιγκέιρας που ήταν ο τελικός αποδέκτης με όμορφο πλασέ εν κινήσει από το ύψος του πέναλτι, νίκησε τον Ανέστη για το 1-1.
Το ματς είχε καλό ρυθμό, ένταση, πάθος κοκορομαχίες και άλλες δυο μεγάλες φάσεις για τους γηπεδούχους. Στο 22' ο δαιμόνιος σήμερα Μάριν έστειλε την μπάλα στο αριστερό οριζόντιο δοκάρι του Ανέστη από φάση καραμπόλα, ενώ στο 41' σε διπλή μεγάλη ευκαιρία, ο Μάριν βρήκε με εκπληκτική κάθετη τον Ρομαό ο οποίος νικήθηκε από τα... αντανακλαστικά του Ανέστη και ο επερχόμενος Φορτούνης με σουτ στη κίνηση, απέτυχε να σκοράρει προ ανυπεράσπιστης εστίας.
Στην επανάληψη όπως είναι λογικό έπεσε ο ρυθμός της αναμέτρησης. Το ματς δεν έχασε τίποτα σχετικά με το πάθος του και τη δύναμη αλλά είχαμε λιγότερες ποιοτικές στιγμές για τις δύο ομάδες. Πρώτη καλή φάση ήταν και γκολ για την ΑΕΚ να χτυπά σαν... κόμπρα. Στο 64', μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Τσιγκρίνσκι πήρε την πρώτη κεφαλιά και βρήκε τον Πατίτο που από πολύ κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-1 για τους "κιτρινόμαυρους".
Στο 66' λίγο έλειψε να έρθει άμεση απάντηση από τον Ολυμπιακό, όταν ο Φορτούνης έκανε την κούρσα από τα δεξιά, σέντραρε στο ύψος του πέναλτι αλλά το σουτ του Σεμπά πέρασε ελάχιστα άουτ και την ΑΕΚ στο 70' να φτάνει μια ανάσα από το 3-1, αν δεν ήταν ο Καπίνο που αντέδρασε σωστά και έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Μάνταλου.
Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ έλεγξε την αναμέτρηση. Πάγωσε τον ρυθμό και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα για ισοφάριση καθώς οι αλλαγές του Λεμονή δεν προσέφεραν το "κάτι παραπάνω" στον κουρασμένο από την πολύ καλή προσπάθεια των πρώτων 60' Ολυμπιακό. Έτσι το 2-1 δίνει τεράστιο προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού στο ΟΑΚΑ και την πρόκριση στον τελικό.
Συνθέσεις
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καπίνο, Μποτία, Ρομαό, Ντα Κόστα, Φορτούνης, Καρντόσο (61' Ανσαριφάρντ), Μαρίν (Μάρτινς 78'), Ανδρούτσος (Καμπιάσο 46'), Ρέτσος, Φιγκέιρας, Σεμπά
ΑΕΚ: Ανέστης, Βράνιες, Γκάλο, Βίλα, Ροντρίγκες (Γαλανόπουλος 74'), Τσιγκρίνσκι, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (Αραβίδης 81'), Αραούχο, Χριστοδουλόπουλος (Μπακασέτας 88')

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.