Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Reuters: Κατ' αρχήν συμφωνία Ελλάδας - δανειστών

Η Ελλάδα και οι διεθνείς πιστωτές της κατέληξαν σε μία καταρχήν συμφωνία σε βασικά σημεία της δεύτερης αξιολόγησης, μεταδίδει το διεθνές...

Η Ελλάδα και οι διεθνείς πιστωτές της κατέληξαν σε μία καταρχήν συμφωνία σε βασικά σημεία της δεύτερης αξιολόγησης, μεταδίδει το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επικαλούμενο πηγές που βρίσκονται κοντά στις διαπραγματεύσεις και οι οποίες θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. 
To Reuters αναφέρει ότι υπάρχει συμφωνία και για τα ενεργειακά. Η Ελλάδα θα μειώσει τις συνταξιοδοτικές δαπάνες 1% του ΑΕΠ το 2019 ανέφεραν δύο αξιωματούχοι στο Reuters υπό τον όρο της ανωνυμίας. Η μείωση του αφορολόγητου ορίου κυμαίνεται σε περίπου 6.000 ευρώ και έχει συμφωνηθεί. Στα εργασιακά δεν θα γίνει απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, σύμφωνα με το πρακτορείο. 
Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις αναμένεται να επανέλθουν μετά τρέχον πρόγραμμα διάσωσης της χώρας που λήγει το 2018. Η νομοθέτηση των παραπάνω μέτρων εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει μόλις «σφραγιστεί» η συμφωνία, πιθανώς στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Στόχο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αποτελεί η οριστική διευθέτηση όλων των εκκρεμοτήτων έως τις 7 Απριλίου, ώστε το Eurogroup να εγκρίνει την «τεχνική συμφωνία». Επισήμως πάντως η Κομισιόν εμφανίζεται επιφυλακτική. «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τις αναφορές περί κατ’ αρχήν συμφωνίας Ελλάδος και δανειστών», επεσήμανε από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.