HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Νέα εποχή στη διαδικτυακή ενημέρωση - Νέα σελίδα για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS

«Ανοίγει μια νέα σελίδα για τη διαδικτυακή ενημέρωση στην Ελλάδα & τη βιωσιμότητα των ΜΜΕ της επαρχίας» , τόνισε ο υπουργός Ψηφιακ...

«Ανοίγει μια νέα σελίδα για τη διαδικτυακή ενημέρωση στην Ελλάδα & τη βιωσιμότητα των ΜΜΕ της επαρχίας» , τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, παρουσιάζοντας το Μητρώο Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης.
H παρουσίαση έγινε  από τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρη Κρέτσο. Στην παρουσίαση συμμετείχε και ο Διευθυντής του ΟΣΔΕΛ κ. Ζάννος
Αίτηση για να υπαχθούν υπέβαλλαν 398 sites σε πανελλαδικό επίπεδο, ενώ ήδη έγκριση έχει ήδη δοθεί στα 196 μεταξύ των οποίων, το Πρώτο Θέμα, η Καθημερινή, η Real, το star ο Aντένα και άλλα μεγάλα. Ανάμεσα στα πρώτα που πήραν το «πράσινο φως» ήταν και το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS γεγονός που αποτελεί ορόσημο αλλά και καταξίωση του πρώτου ηλεκτρονικού μέσου των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας. Την πιστοποίηση παρέλαβε από τον Υπουργό κ. Νίκο Παππά, ο εκδότης του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS κ. Νίκος Κυριαζής που είχε σύντομη αλλά ουσιαστική συνομιλία μαζί του για τα τοπικά - επαρχιακά μέσα. 

Οι μισές επιχειρήσεις από τις εγγεγραμμένες /πιστοποιημένες στο Μητρώο είναι από την περιφέρεια, συνολικά 400 επιχειρήσεις έχουν καταθέσει αίτηση στο Μητρώο και οι 196 έχουν πιστοποιθεί, υπενθύμισε ο Νίκος Παππάς, κάνοντας λόγο για «μεγάλη τομή στην  αξιοποίηση πόρων που διατίθενται προς κρατική διαφήμιση και υπέρ των επιχειρήσεων διαδικτυακής ενημέρωσης».
«Τα δύο τρίτα των πολιτών επιλέγουν το διαδίκτυο για την ενημέρωση τους», τόνισε ο Νίκος Παππάς, επισημαίνοντας ότι «Μητρώο σημαίνει πρόσβαση στη διαφήμιση αλλά και προστασία από την λογοκλοπή».
«Πρέπει να τηρήσουμε τον κανόνα 70% – 30% υπέρ των ΜΜΕ της περιφέρειας», τόνισε επίσης ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, με τη σχετική εγκύκλιο να αναμένεται αύριο.
Από την πλευρά του, ο Λευτέρης Κρέτσος, μίλησε για «ημέρα αναγγένησης της ειδησεογραφίας, σε ένα διαδίκτυο που δεν θα επαναλαμβάνει αλλά θα δημιουργεί την επικαιρότητα».
«Παραλήπτης είναι επιχειρήσεις που δε φοβούνται να αποκαλύψουν ποια είναι η μετοχική τους σύνθεση», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, προαναγγέλλοντας ότι το επόμενο εξάμηνο θα εφαρμοστεί σε πιλοτική βάση το καλύτερο σύστημα εντοπισμού φαινομένων λογοκλοπής και φωτοκλοπής.
Για να μπει ένα site στο Μητρώο πρέπει να κατατεθούν τα στοιχεία του εκδότη, του διευθυντή και της επιχείρησης, η μετοχική σύνθεση, ο αριθμός εργαζομένων και η μορφή εργασιακής σχέσης  

Τα προνόμια:
*Το βασικότερο, πρόσβαση στην κρατική διαφήμιση
Ο Παππάς προανήγγειλε ότι θα αλλάξει ο νόμος για την κρατική διαφήμιση (σήμερα είναι 50% στα κανάλια, 40% σε εφημερίδες και 10% στα ραδιόφωνα). (δεν αναφέρθηκε σε ποσοστά αλλά είπε ότι πλέον οι περισσότεροι πολίτες ενημερώνονται μέσω ίντερνετ).
*Επίσης θα παράσχει δωρεάν λογισμικό λογοκλοπής και προστασία αντιγραφής
*Θα μπορούν να μπαίνουν σε επιδοτούμενα προγράμματα
*Θα υπάρξει διαπίστευση των δημοσιογράφων που εργάζονται
Συνολικά εργάζονται 2.113 εργαζόμενοι στα 398 sites που υπέβαλαν αίτηση, οι 1.040 από τους οποίους είναι δημοσιογράφοι.
ο εκδότης του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS Νίκος Κυριαζής με τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ.Νίκο Παππά

με τους συναδέλφους από το thebest, κ. Νάσο Νασσόπουλο και Νεκταρία Ντούκα


ο εκδότης του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS με τον Υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Δημήτρη Τζανακόπουλο 



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.