Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ναυάγιο στο Eurogroup

Το Eurogroup τελείωσε χωρίς να βγει λευκός καπνός. Ετσι οι θεσμοί δεν επιστρέφουν στην Αθήνα, οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν στις Βρυ...

Το Eurogroup τελείωσε χωρίς να βγει λευκός καπνός. Ετσι οι θεσμοί δεν επιστρέφουν στην Αθήνα, οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν στις Βρυξέλλες ενώ δεν είναι καν δεδομένο ότι θα κλείσουν όλα στο επόμενο Eurogroup στις 7 Απριλίου.
Για μια ακόμη φορά, δεν υπήρξε γεφύρωμα του χάσματος Αθήνας-δανειστών με αποτέλεσμα να μην είναι ακόμη εφικτή η επιστροφή της τρόικας στην Ελλάδα. Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ανακοίνωσε ότι οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν επί... βελγικού εδάφους. Ετσι, στις Βρυξέλλες θα παραμείνουν οι αρμόδιοι υπουργοί Τσακαλώτος-Αχτσιόγλου και Χουλιαράκης, όπως και οι εκπρόσωποι των θεσμών (και το ΔΝΤ), όπως διευκρίνισε ο Ντάισελμπλουμ σημειώνοντας ότι θα μετάσχουν οι άμεσα εμπλεκόμενοι υπουργοί.
Όπως παραδέχθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, δεν υπήρξε συμφωνία και πλέον παραπέμπει την διευθέτηση του ζητήματος συνολικά, αρχικά στο Eurogroup της 7ης Απριλίου και κατόπιν στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ στα τέλη Απριλίου.
Ο πρόεδρος του Eurogroup ρωτήθηκε γιατί οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν στις Βρυξέλλες και όχι στην Αθήνα, αρκέστηκε να απαντήσει: «Η επιλογή μας ήταν να το κάνουμε αυτό στις Βρυξέλλες» επαναλαμβάνοντας: «Εχει έρθει η ώρα να αντιμετωπίσουμε τα μεγαλύτερα ζητήματα, εργασιακά, συντάξεις και κάποια φορολογικά. Πρέπει να ξεκαθαριστούν τα μεγάλα ζητήματα και μετά να δούμε τα υπόλοιπα.
Όπως είπε ο πρόεδρος του Eurogroup: «Μας ενημέρωσαν οι θεσμοί. Εχει γίνει πρόοδος, αλλά μένουν ακόμη ζητήματα-κλειδιά σε εκκρεμότητα».
Όπως ανακοίνωσε δε, κατά την προπαρασκευαστική συνάντηση που είχαν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τους θεσμούς, συμφώνησαν να συνεχιστούν οι συζητήσεις σε εντατικούς ρυθμούς στις Βρυξέλλες και θα επικεντρωθούν στα εξέχοντα ζητήματα, προκειμένου να ξεκαθαριστούν.
Θα ακολουθήσει πολιτική συζήτηση στο επόμενο Eurogroup της 7ης Απριλίου. Ωστόσο, όπως έσπευσε να διευκρινίσει ο Ντάισελμπλουμ, «δεν υπάρχει καμία υπόσχεση ότι θα έχει τελειώσει έως τότε όλη η δουλειά».
Η μόνη συμφωνία που υπήρξε από όλους ήταν να τελειώσουν το ταχύτερο δυνατό τα υπόλοιπα εκκρεμή ζητήματα.
από: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.