HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Παλικάρι στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός

Με τον Γιώργο Πρίντεζη να απαντά στο τέλος με το γνωστό «πεταχτάρι», ο Ολυμπιακός επικράτησε, εκτός έδρας του Ερυθρού Αστέρα 66-64 στην ...

Με τον Γιώργο Πρίντεζη να απαντά στο τέλος με το γνωστό «πεταχτάρι», ο Ολυμπιακός επικράτησε, εκτός έδρας του Ερυθρού Αστέρα 66-64 στην παράταση (58-58 κ.α) και κλείδωσε την τριάδα στην Ευρωλίγκα.
Δυσκολίες αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα του αγώνα απέναντι στην πολύ κλειστή άμυνα του Ερυθρού Αστέρα, γεγονός που του στερούσε τις ευκαιρίες να πάει μέχρι μέσα τη μπάλα. Από το 3’ και μετά η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου προσαρμόστηκε στα δεδομένα του αγώνα και μετά το 6-5 με το κάρφωμα του Γκούντουριτς. Πάτησε γκάζι, έπαιξε εξαιρετική άμυνα έτρεξε ένα σερί 12-3, έχοντας ως οδηγό τον Έρικ Γκριν, και προηγήθηκε με 17-9 (+8) το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι σκληρός και γρήγορος απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα. Παίζοντας άμυνα για σεμινάριο και με τον Δημήτρη Αγραβάνη να έρχεται ζεστός από το παιχνίδι με τα Τρίκαλα κατάφερε να ανεβάσει στην υψηλότερη τιμή της (+13, 24-11), την διαφορά.
Ο Τζένκινς μείωσε προσωρινά από την γραμμή της φιλανθρωπίας σε 24-13, με τον Μπιρτς να απαντά στην εκπνοή της επίθεσης του Ολυμπιακού για το 26-13. Στη συνέχεια οι Πειραιώτες έδειξαν να χάνουν τις μάχες κάτω από το καλάθι και σε συνδυασμό με την αστοχία τους στην επίθεση έδωσαν την ευκαιρία στον Αστέρα να πλησιάσει στο σκορ (26-17), όμως οι βολές του Γκριν και το buzzer beater του Παπανικολάου έγραψαν το 30-17 του πρώτου ημιχρόνου.
Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Ερυθρός Αστέρας ξεκίνησε πολύ δυνατά, βάζοντας δύσκολα στην άμυνα του Ολυμπιακού. Σε τριάμισι αγωνιστικά λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» του Βελιγραδίου σημείωσαν 11 πόντους με οδηγούς τους Γουόλτερς και Κούζμιτς, έναντι 2 εκείνων του Πειραιά (32-28 στο 24’).
Ωστόσο σε εκείνο το σημείο οι Παπανικολάου και Πρίντεζης, έδειξαν χαρακτήρα στο παρκέ, έτρεξαν ένα σερί 7-0 και έστειλαν και πάλι τη διαφορά στο +11 (39-28) στο 26’. Ο Μπιέλιτσα μείωσε σε 39-32, όμως ο Πρίντεζης ευστόχησε στις βολές κι ανέβασε τη διαφορά στο +10 (42-32).
Γκούντουριτς, Σιμόνοβιτς και Ντάνγκουμπιτς, πάτησαν πάνω στην αποφασιστικότητα και τη δύναμη που δίνει η έδρα, έτρεξαν 11-0 σερί, τιμωρώντας ξανά τον Ολυμπιακό, αυτή τη φορά από τα 6,75μ,. Εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την αμυντική αποσύνθεση του Ολυμπιακού και μείωσαν στο καλάθι (42-41) αρχικά, ενώ πήραν ακόμα και το προβάδισμα (43-42) στο τέλος του τριανταλέπτου.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Ερυθρός Αστέρας, με οδηγό τον Μάρκο Γκούντουριτς συνέχισε το σερί που είχε ξεκινήσει από την Τρίτη περίοδο, έφτασε τη διαφορά στο +8 (50-42), με τον Αγραβάνη στο 36’ να απαντά για το 50-45. Ο Τζέκινς έστειλε τη δικιά του απάντηση στο τρίποντο Αγραβάνη (53-45), με τον φόργουορντ του Ολυμπιακού στη συνέχεια, να τρέχει ένα σερί 6-0 (τρίποντο και γκολ-φάουλ) για το 53-51.
Μιλουτίνοφ και Λάζιτς και δεν μπόρεσαν να ευστοχήσουν από τη γραμμή της φιλανθρωπίας, με τον Αγραβάνη να ισοφαρίζει (53-53) για τον Ολυμπιακό λίγο αργότερα. Ο Τζένκινς απάντησε με μπάσιμο για το 55-53, με τον Παπανικολάου να βάζει και τις δυο βολές για το 55-55. Γκούντουριτς και Πρίντεζης με δυο τρομερά τρίποντα έκαναν το 58-58, με τον Μάντζαρη να μην μπορεί να δώσει στο τέλος τη νίκη στον Ολυμπιακό κι έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο ξεκίνημα του έξτρα πενταλέπτου, ο Πρίντεζης έδωσε το προβάδισμα (59-58, 1/2 βολές) στον Ολυμπιακό, με τον Γκούντουριτς να τον μιμείται στη συνέχεια (1/2 βολές 59-59), με τον τελευταίο να δίνει το προβάδισμα στον Αστέρα πάλι από την γραμμή της φιλανθρωπίας.
Ο Παπανικολάου με γκολ- φάουλ έκανε το 62-61 για τους Πειραιώτες, ο Σιμόνοβιτς απάντησε ξανά για το 63-62, ενώ ο Μάντζαρης κέρδισε το φάουλ και έγραψε το 64-63 για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου.
από: sportotal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.