HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ντάισελμπλουμ: «Η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος δεν θα ολοκληρωθεί σύντομα»

Η σημερινή δομή της τρόικας του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρέπει να τερματιστεί, τονίζει ο επικεφαλής του Eurogroup και ...

Η σημερινή δομή της τρόικας του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρέπει να τερματιστεί, τονίζει ο επικεφαλής του Eurogroup και πρώην υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemein Zeitung (FAZ), η οποία θα δημοσιευθεί στο αυριανό της φύλλο.

Ο επικεφαλής του Eurogroup, ανέφερε σε συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Zeitung, που θα κυκλοφορήσει αύριο, ότι οι θεσμοί θα πρέπει να διατηρήσουν τους ρόλους τους στο τρέχον πρόγραμμα της Ελλάδας και πρόσθεσε ότι αναμένει ακόμη από το ΔΝΤ να αποφασίσει για το αν θα συμμετάσχει. Θα ήταν πολύ ευπρόσδεκτο αυτό να συμβεί έως το καλοκαίρι, πρόσθεσε ο Ντάισελμπλουμ. 
Παράλληλα, εξέφρασε τη θέση του ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) θα πρέπει να μετατραπεί άμεσα στην ευρωπαϊκή εκδοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, πρόταση που επίσης έχει ρίξει στο τραπέζι και ο Βόλφανγκ Σόιμπλε, λέγοντας πως έτσι θα επιτευχθεί καλύτερη διαχείριση της ευρωπαϊκής κρίσης. 
Αυτό θα σήμαινε ότι η «τρόικα» των πιστωτών της Ελλάδας, θα πρέπει να διασπαστούν μακροπρόθεσμα, πρόσθεσε ο Ντάισελμπλουμ. «Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αισθάνεται όλο και πιο άβολα στον ρόλο της στην τρόικα και πιστεύω δικαιολογημένα», ανέφερε ο επικεφαλής του Eurogroup, ο οποίος συμπλήρωσε ότι η Κομισιόν έχει κι άλλα «σημαντικά ζητήματα» στα οποία πρέπει να επικεντρωθεί. 
Με αυτό τον τρόπο, συνέχισε, ο ESM θα αποκτήσει τεχνική τεχνογνωσία που μόνο το ΔΝΤ διαθέτει αυτή τη στιγμή.
Όπως σχολιάζει το Reuters, η Γερμανία που βρίσκεται προ κρίσιμων εκλογών τον Σεπτέμβριο επιθυμεί τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ωστόσο διαφωνεί με την εκτίμηση του ΔΝΤ για την ελάφρυνση του χρέους και για τους δημοσιονομικούς στόχους που θα πρέπει να τηρήσει η Ελλάδα με τη λήξη του προγράμματος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.