Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Νέο πλαίσιο για τα τέλη κυκλοφορίας

Νέο πλαίσιο για τα τέλη κυκλοφορίας είναι υπό επεξεργασία από επιτροπή. Το νέο πλαίσιο θα περιλαμβάνει αλγορίθμους που θα υπολογίσουν τη...

Νέο πλαίσιο για τα τέλη κυκλοφορίας είναι υπό επεξεργασία από επιτροπή. Το νέο πλαίσιο θα περιλαμβάνει αλγορίθμους που θα υπολογίσουν την παλαιότητα, την αξία, τις εκπομπές ρύπων, τα κυβικά και θα συμπεριλάβουν όλα αυτά για να δώσουν κάποιο πιο αναλογικό αποτέλεσμα σε σχέση με σήμερα, όπως γνωστοποίησε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» η υφυπουργός είπε πως η κυβέρνηση προσδοκά το πλάνο για τα τέλη κυκλοφορίας να ολοκληρωθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα, ώστε να ξέρει και η αγορά πώς θα κινηθεί σε σχέση με το αυτοκίνητο».
Η κα. Παπανάτσιου είπε ακόμη ότι επιδίωξη είναι με το νέο πλαίσιο για τα τέλη κυκλοφορίας «κάποιοι να πάρουν τις πινακίδες πίσω», έτσι ώστε ορισμένοι που άφησαν ακινητοποιημένα τα οχήματά τους στο παρελθόν λόγω κόστους, «να πάρουν τις πινακίδες πίσω».
Επί της ουσίας τα νέα τέλη θα είναι πιο εξειδικευμένα και θα προσαρμόζονται ανάλογα με το κάθε αυτοκίνητο και όχι οριζόντια.
Εάν τεθεί σε εφαρμογή ο σχεδιασμός του υπουργείου, τότε αυτό αυτόματα συνεπάγεται μειώσεις για όσους έχουν παλαιό και φθηνό αυτοκίνητο, αλλά αυξήσεις με βάση του ρύπους των συγκεκριμένων αυτοκινήτων.
Όσον αφορά στα πιο καινούργια οχήματα, νέας τεχνολογίας τα τέλη αναμένεται να αυξηθούν καθώς η αξία του αυτοκινήτου τους θα είναι μεγαλύτερη σε σχέση με ένα παλαιού τύπου αυτοκίνητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.