Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ: Παράταση για τις ενστάσεις

Με τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, παρατείνεται για 105 ημέρες το δικαίωμα των ενστάσεων των πολιτ...

Με τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, παρατείνεται για 105 ημέρες το δικαίωμα των ενστάσεων των πολιτών για τους δασικούς χάρτες. Ειδικότερα, η βελτιωτική νομοθετική αλλαγή του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την κύρωση μνημονίου συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα μεταξύ υπουργείων Περιβάλλοντος Ελλάδας και Αζερμπαϊτζάν, το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Η αντιπολίτευση εξέφρασε έντονη αντίθεση της στην κατάθεση της τροπολογίας σε κύρωση μνημονίου, ενώ η Νέα Δημοκρατία και η Δημοκρατική Συμπαράταξη ζήτησαν την απόσυρσή της.
Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «νομοθετεί με προχειρότητα δημιουργώντας πρόβλημα στη μισή αγροτιά».
Όπως υποστήριξαν οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελος, λήγει σε 9 μέρες το δικαίωμα ενστάσεων για τους δασικούς χάρτες που θα αναρτηθούν, και θα πρέπει να δοθεί παράταση, ώστε να διευκολυνθούν χιλιάδες ενδιαφερόμενοι, κυρίως αγρότες.
Από την πλευρά των ΑΝ.ΕΛΛ., ο Γιώργος Λαζαρίδης υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη να προσεγγιστούν προσεκτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, δίνοντας έμφαση στα κληροτεμάχια, που αμφισβητούνται, αν οι περιοχές κηρυχθούν αναδασωτέες.
Ο Σωκράτης Φάμελλος υπεραμύνθηκε του έργου, κάνοντας λόγο «για πρωτόγνωρη δράση, έπειτα από 40 χρόνια για την ανάρτηση των δασικών χαρτών».
Όπως είπε, είναι κάτι που δεν έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, «με αποτέλεσμα να καθυστερεί ο αναπτυξιακός χάρτης της χώρας».
Προανήγγειλε μάλιστα την κατάθεση νομοσχεδίου που θα δίνει λύσεις σε μείζονα θέματα, όπως τα κληροτεμάχια, και θα κατοχυρώνει τις εκμεταλλεύσεις γης, ενώ ταυτόχρονα θα θωρακίζεται η διαχείριση των δασών.
Η τροπολογία έγινε τελικά δεκτή από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛΛ., ενώ τα υπόλοιπα κόμματα επιφυλάχθηκαν να πάρουν οριστική απόφαση στη συζήτηση στην Ολομέλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.