HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η Εταιρεία Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδος τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης που οργανώθηκε από την Εταιρεία Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδος σε σ...

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης που οργανώθηκε από την Εταιρεία Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδος σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη-Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων και πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα το βράδυ στην αίθουσα του Αναγνωστηρίου της συνήθη χώρο που πραγματοποιούνται οι κάθε Δευτέρα εκδηλώσεις της Εταιρείας, των γνωστών Φιλολογικών Βραδινών γι’ αυτό το λόγο άλλωστε η γιορτή έγινε την παραμονή του εορτασμού.
Στην γεμάτη από κόσμο αίθουσα αρχικά μίλησε σε σύντομη εισαγωγική ομιλία του για το νόημα της γιορτής, ο πρόεδρος της Εταιρείας Λεωνίδας Μαργαρίτης ενώ αμέσως μετά η Φιλόλογος-Θεατρολόγος Χριστίνα Κόκκοτα απάγγειλε ένα ποίημα του νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη στον οποίο ήταν αφιερωμένη η όλη εκδήλωση. 
Ακολούθως ο λόγος δόθηκε στην κεντρική ομιλήτρια της βραδιάς Δικηγόρο και Συγγραφέα Αντα Δεββέ-Αργυροπούλου η οποία με γλαφυρότητα και βαθύ στοχασμό ανέλυσε το θέμα της : «Οδυσσέας Ελύτης Διαχρονικός και Παγκόσμιος» 
Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησαν γνωστές ποιητικές συνθέσεις του τιμωμένου και άλλων ποιητών από την ταλαντούχο ερμηνεύτρια εκπαιδευτικό Ανδριάνα Γουλιμή με τη συνοδεία πιάνου από τον συμπολίτη καθηγητή Μουσικής συνθέτη και ποιητή μέλος της Εταιρείας Λογοτεχνών Παναγιώτη Τσαλίδη και μπουζουκιού από τον Δικηγόρο-καλλιτέχνη Στάθη Αντίοχο. Ανάμεσα από αυτές τις ποιητικές συνθέσεις παρεμβάλλονταν απαγγελίες ποιημάτων κυρίως του Οδυσσέα Ελύτη και άλλων γνωστών ποιητών από τον Ηθοποιό και συγγραφέα Αλέξη Γκλαβά την ποιήτρια και Γενική Γραμματέα της Εταιρείας Χριστίνα Παπανικόλα και τη Θεατρολόγο και συγγραφέα Χριστίνα Κόκκοτα.
Ακολούθησε η απονομή των βραβείων του Η΄ Ποιητικού Διαγωνισμού στους μαθητές που διακρίθηκαν στο Διαγωνισμό Ποίησης και απαγγελία των ποιημάτων από τους ίδιους τους δημιουργούς.
Σύμφωνα με απόφαση της Κριτικής Επιτροπής διαγωνισμού (Λεωνίδας Μαργαρίτης Πρόεδρος Εταιρείας Λογοτεχνών Συγγραφέας Κριτικός Βιβλίου, Χριστίνα Κόκκοτα Φιλόλογος, Θεατρολόγος και Κριτικός Θεάτρου και Σταύρος Ιντζεγιάννης Δημοσιογράφος, Λογοτέχνης και Κριτικός Βιβλίου) το Α΄ Βραβείο απονεμήθηκε στο μαθητή του Εσπερινού Γυμνασίου Δήμου Ήλιδας Μάκη Τραπουζάνη με το ψευδώνυμο «Ρωμανός» για το ποιήματα του ΓΑΛΗΝΗ»
Το δεύτερο βραβείο απονεμήθηκε στο μαθητή του Εσπερινού Γυμνασίου Δήμου Ήλιδας Νίκο Σιλάιδο με το ψευδώνυμο «Ενορατικός» για το ποίημα του: «Άτιτλο»
To τρίτο βραβείο απονεμήθηκε στη Μαθήτρια του Δημοτικού Ωδείου Αμαλιάδας Aμαλία Ναστούλη με το ψευδώνυμο «ΜΑΝΙΑ» για το ποίημα της «Έρημος»
Στους βραβευθέντες επιδόθηκαν τιμητικά διπλώματα-βραβεία ένα πακέτο βιβλία προσφορά μελών της Εταιρείας καθώς και ένα τριαντάφυλλο. Τα βραβεία κλήθηκαν από τον πρόεδρο της Εταιρείας και συντονιστή της εκδήλωσης να επιδώσουν, στον πρώτο ο ακαδημαϊκός και ποιητής Ηλιαζ Μπόμπαϊ το δεύτερο ο ιδρυτής και ψυχή του Ετήσιου Συμποσίου Ποίησης Ποιητής Σωκράτης Σκαρτσής και το τρίτο ο Λαϊκός Ποιητής και μέλος της Εταιρείας , από την Κάτω Αχαΐα Χαράλαμπος Νίκας.
Περί το τέλος της εκδήλωσης απάγγειλε ένα ποίημα του και ο ελληνιστής Αλβανός ποιητής συγγραφεας, μεταφραστής και Ακαδημαϊκός Ηλίαζ Μπόμπαϊ ο οποίος τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του.
Επίσης απαγγέλθηκαν από τη Χριστίνα Παπανικόλα τιμητικά τα ποιήματα των Πατρινών ποιητών Σπύρου Βρεττού και Παναγιώτη Τσαλίδη.
Τη εκδήλωση έκλεισαν οι μουσικοί της εκδήλωσης με την επανάληψη του πρώτου τραγουδιού σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη «της Αγάπης αίματα» που απέσπασε τα θερμά χειροκροτήματα των ακροατών.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.