Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Εκλογή προεδρείου Δημοτικού συμβουλίου με διαφοροποιήσεις και συναινέσεις...

Νέο προεδρείο καλείται να εκλέξει το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων βάσει σχετικής νομοθεσίας, για το δεύτερο μισό της Δημοτικής Περιόδου...

Νέο προεδρείο καλείται να εκλέξει το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων βάσει σχετικής νομοθεσίας, για το δεύτερο μισό της Δημοτικής Περιόδου 2014-2019.
Η συνεδρίαση θα γίνει Κυριακή 5 Μαρτίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων, στο Δημοτικό κατάστημα (Δημαρχείο) Καλαβρύτων και ώρα 12:30. Επιπλέον θα γίνει και η εκλογή  των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Πριν την συνεδρίαση οι Δημοτικές ομάδες θα συνεδριάσουν για να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Η μεν Δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας για να προτείνει το πρόσωπο του Προέδρου και η δημοτική ομάδα της μείζονος αντιπολίτευσης τον αντιπρόεδρο. 
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Λαζουράς θα προτείνει την ανανέωση της θητείας του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρη Κοντογιάννη.
Η παράταξη Κατσικόπουλου θα προτείνει όπως όλα δείχνουν για την θέση του Αντιπροέδρου τον δημοτικό σύμβουλο κ. Τάκη Βαρβιτσιώτη. 
Οι προτάσεις θα έρθουν μετά την συνεδρίαση των ομάδων, στο Δημοτικό συμβούλιο για την ψηφοφορία. 
Όλα δείχνουν οι προτάσεις υποψηφίων θα γίνουν αποδεκτές αν και από την παράταξη της πλειοψηφίας θα υπάρξει τουλάχιστον μία διαφοροποίηση ενώ από την παράταξη Κατσικόπουλου αναμένεται να προταθεί η "ψήφος κατα συνείδηση" με έναν έως τρεις δημοτικούς συμβούλους να υποστηρίζουν την υποψηφιότητα Κοντογιάννη.

Η διαδικασία εκλογής Προεδρείου:
Για την εκλογή του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου τηρείται η ακόλουθη διαδικασία: Κατά τη συνεδρίαση που έχει οριστεί για την εκλογή του προεδρείου, ο πλειοψηφήσας συνδυασμός εκλέγει μεταξύ των μελών του τον υποψήφιο για το αξίωμα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Υποψήφιος για το αξίωμα αυτό εκλέγεται όποιος συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του πλειοψηφήσαντος συνδυασμού. Εάν κανείς από τους ενδιαφερόμενους δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, τότε η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται. Εάν και κατά τη δεύτερη αυτή ψηφοφορία δεν συγκεντρωθεί η απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του πλειοψηφήσαντος συνδυασμού ή υπάρξει ισοψηφία, τότε διενεργείται και τρίτη ψηφοφορία μεταξύ των δύο επικρατέστερων υποψήφιων. Κατά την τρίτη ψηφοφορία εκλέγεται όποιος συγκεντρώσει τη σχετική πλειοψηφία των παρόντων. Σε περίπτωση ισοψηφίας γίνεται κλήρωση. Την κλήρωση διενεργεί ο προεδρεύων σύμβουλος.
Στην ίδια συνεδρίαση γίνεται η εκλογή για την ανάδειξη του υποψηφίου για το αξίωμα του αντιπροέδρου και του γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου. Οι υποψήφιοι για τα αξιώματα αυτά αναδεικνύονται κατά τον ίδιο τρόπο και με την ίδια διαδικασία που ακολουθείται για την ανάδειξη του προέδρου, ο μεν αντιπρόεδρος από τους συμβούλους της μείζονος μειοψηφίας ο δε γραμματέας από το σύνολο των συμβούλων των λοιπών δημοτικών παρατάξεων.
Σε περίπτωση που η μείζονα μειοψηφία δεν υποδείξει υποψήφιο αντιπρόεδρο ή η ελάσσονα μειοψηφία δεν υποδείξει γραμματέα, αυτοί υποδεικνύονται από την ελάσσονα ή τη μείζονα μειοψηφία αντίστοιχα και σε διαφορετική περίπτωση από την πλειοψηφία.
Μετά την εκλογή των υποψηφίων για τα αξιώματα του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου διενεργείται η εκλογή, από το σύνολο των συμβούλων, για την ανάδειξη του προέδρου, του αντιπροέδρου και του γραμματέα του οργάνου. Για να εκλεγεί ο προταθείς πρέπει να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του δημοτικού συμβουλίου. Εάν κατά την πρώτη ψηφοφορία δεν συγκεντρωθεί η απόλυτη πλειοψηφία του προηγούμενου εδαφίου, διενεργείται δεύτερη ψηφοφορία. Εάν και κατά τη δεύτερη ψηφοφορία δεν συγκεντρωθεί η απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών, τότε διενεργείται και τρίτη ψηφοφορία κατά την οποία αρκεί η ύπαρξη πλειοψηφίας των παρόντων μελών του δημοτικού συμβουλίου.

για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Νίκος Κυριαζής


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.