HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Με τη συμμετοχή των ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ, το Γ.Σ. του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες

Στο Αγρίνιο διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο οι εργασίες της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες, στο οποίο συμμ...

Στο Αγρίνιο διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο οι εργασίες της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες, στο οποίο συμμετέχει και ο Δήμος Αιγιαλείας (για τη λίμνη Τσιβλού και τον υδροβιότοπο της Αλυκής).
Την σημερινή πρώτη μέρα των εργασιών, στην Γενική Συνέλευση παραβρέθηκε ο αντιπρόεδρος τη βουλής και βουλευτής Αιτωλ/νίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Ορχομενού, Λουκάς Υπερήφανος, ο Δήμαρχος Αγρινίου και πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Παπαναστασίου, ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης. Τα Καλάβρυτα συμμετέχουν στο Δίκτυο με το Σπήλαιο των Λιμνών και παρώντες εκ μέρους του Δήμου ήταν ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Χουλιάρας και η ειδική συνεργάτης του Δήμου, Χρύσα Παπαδάτου. Εκ μέρους του Δήμου Αιγιαλείας, παρών ήταν ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Πολεοδομίας και Πρόνοιας κ. Βασίλης Γ. Χριστόπουλος.
Ανάμεσα στα θέματα της συνέλευσης περιλαμβάνεται και η παρουσίαση 3 νέων μελών του δικτύου, των Δήμων Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Δωδώνης και Καλαβρύτων. Την παρουσίαση για τον Δήμο Καλαβρύτων επιμελήθηκε η Χρύσα Παπαδάτου
Στη συνέλευση αναμένεται να συζητηθούν θέματα σχετικά με τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα και εργαλεία, την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία του Συμφώνου των Δημάρχων και το ρόλο του Δικτύου ως φορέα υποστήριξης των μελών του για να ενταχθούν στο Σύμφωνο των Δημάρχων. Επιπλέον θα γίνει παρουσίαση της Κοινοτικής Οδηγίας «Water-Energy-Food Nexus», η οποία παρουσιάζει την άρρηκτη σχέση νερού και ενέργειας.
Στο Δίκτυο συμμετέχουν οι 37 Δήμοι της χώρας:  Αγράφων, Αγρινίου, Αιγιαλείας, Ακτίου – Βόνιτσας, Αμφιλοχίας, Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Αργιθέας, Βέροιας, Βόλβης, Δομοκού, Δωδώνης, Δωρίδος, Έδεσσας, Ζηρού, Ήλιδας, Θέρμου, Θηβαίων, Ιωαννιτών, Καλαβρύτων, Καρδίτσας, Καρπενησίου, Κομμένου Άρτας, Λάρνακας Κύπρου, Λαμιέων, Λίμνης Πλαστήρα, Μαραθώνος, Ναυπακτίας, Νικολάου Σκουφά, Ορχομενού, Παραλιμνίου Κύπρου, Παρανεστίου, Σερβίων – Βελβεντού, Σοφάδων, Χερσονήσου καθώς και η Κοινότητα Βορόκληνης Κύπρου. Επίσης συμμετέχουν ως Συνδεδεμένα Μέλη η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης (ΕΚεΠΕΚ) και η Κοινότητα Αλάσσας Κύπρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.