HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στους Β΄ Χαιρετισμούς με τον Παγκαλαβρυτινό Σύλλογο Πάτρας

Για ακόμη μία φορά ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Πάτρας πιστός στο Ραντεβού του με την Παράδοση και την Θρησκεία μας, σας προσκαλεί να παρα...

Για ακόμη μία φορά ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Πάτρας πιστός στο Ραντεβού του με την Παράδοση και την Θρησκεία μας, σας προσκαλεί να παρακολουθήσουμε τους Β Χαιρετισμούς μέσα στην μοναστηριακή κατάνυξη στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη στο Βερίνο Αιγίου. Η μεταφορά θα γίνει με Λεωφορείο το οποίο θα ξεκινήσει από την Πάτρα την Παρασκευή, 10 Μαρτίου στις 4:00 μ.μ (Θα υπάρξει αναλυτική Ενημέρωση). Σας παρακαλούμε για την έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στην Πρόεδρο κ Ασημακοπούλου στο τηλέφωνο 2610 272722 ή στα γραφεία του Συλλόγου Κυριακή Δευτέρα και Τετάρτη 6-9 μμ,ή στην Παρακάτω φόρμα.
Δηλώστε συμμετοχή και στον Παρακάτω σύνδεσμο

Λίγα Λόγια για την Μονή.
Στο χωριό Βερίνο, (σε υψόμετρο 800 μ.) κτισμένη στο ομώνυμο βουνό Αγιάννης, υπάρχει γυναικείο Μοναστήρι. Απέχει από το Αίγιο 14 χιλιόμετρα.
Το Μοναστήρι είναι γνωστό και σήμερα ως Άγιος Ιωάννης των Τσετσεβών. Στα χρόνια της Τουρκοκρατίας ήταν Μονή ενοριακή και περιλαμβανόταν στα όρια της Μητροπόλεως Παλαιών Πατρών, τα οποία ήταν ευρύτερα από τα σημερινά. Πιθανολογείται ότι ιδρύθηκε κατά τον 14ο αιώνα.
Στις 17 Ιουλίου 1827, το Μοναστήρι πολιορκήθηκε από τον Αιγύπτιο εισβολέα Ιμπραήμ, ο οποίος κατέλαβε τη Μονή, χωρίς όμως να την καταστρέψει. Στο Καθολικό της Μονής σώζεται μια παλιά τοιχογραφία βυζαντινής τεχνοτροπίας, μια ασημένια θήκη και Άγια λείψανα.
Στον θρησκευτικό και κοινωνικό τομέα όμως η Μονή, αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την περιοχή της, χάρις στην Ορθόδοξη λατρευτική ζωή και στην προστασία που μπορούσε να προσφέρει σε ώρες κινδύνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.